Z tą podwojną oplatą to nawet jak na prokuratora Ziobrę przesadzili i sami się zreflektowali w Senacie. Generalnie przez najblizsze 2 lata lepiej się pod niczym nie podpisywać.
Bardzo was lubię Koledzy prawnicy forumowi, ale dajcie mi jakiś dobry powód dla którego z prawa stanowionego i waszych kolegów po fachu nie należy śmiać się albo się ich poważnie obawiać. Toż to jest nieustanne zagrożenie i opresja.
extraneus napisal(a): Z tą podwojną oplatą to nawet jak na prokuratora Ziobrę przesadzili i sami się zreflektowali w Senacie. Generalnie przez najblizsze 2 lata lepiej się pod niczym nie podpisywać.
Do czego się Kolega odnosi się, gdyż lekturę noweli mam jeszcze przed sobą?
Losowanie sędziów... daję wam żebyście mi powiedzieli czy mnie słońce w łeb grzeje czy kasowych (funkcja rand() modulus x)... [łobrazek1][łobrazek2] --- --- przekomarzanie --- --- nie zauważyłem że w losowaniu bierze udział 1 kandydat --- --- Kompletnie nie wiedzą co robią albo specjalnie to robią. --- --- Modulus to najzwyklejsza reszta z dzielenia liczb całkowitych na poziomie dzielenia pisemnego w szkole podstawowej. Oczywiście sędzia nie ma obowiązku znać matematyki. --- --- reszta z dzielenia przez jeden to zawsze zero + jeden da ci zawsze jeden. --- ---------------------------- Oni już babola mają w danych wejsciowych. Zobacz nad tabelką: Liczba sedziow bioracych udział w losowaniu= 1. Amator pewnie wziął wartość zmiennej nie z len/size itp a ostatni index (który pewnie jest 0-based). --- --- NIe można przeprowadzać losowania z jednego sędziego. To mocno śmierdzi. --- --- Po to pewnie powstała "wartość funkcji kosztu", żeby odpowiedni sędzia znalazł się na odpowiedniej (wylosowanej) pozycji. Śmierdzi to mało powiedziane. To wali jak totolotek Bolka. --- --- Tak tez napisałem do prokuratury że nie ma zdefiniowanego klucza przypisania numeru do sędziego. To jest oczywisty wałek. --- --- Ktoś to zatwiedził, ktoś to testował, ktoś to odebrał i ktoś za to zapłacił nie mały hajs. Być może nawet większy niż to było warte ze względu na lukę która tu jest pokazana. --- --- IMo tu tylko jakas apka w sieci przpisująca id do wygenerowanego randomu... duże pole do popisu. --- --- Nie bez powodu podczas transformacji cała masa ludzi starego układu zdesantowła się do IT. Tu jest i władza i pieniądze. I oni w tej branży funkcjonują po dziś dzień. --- --- Na IT są za głupi... czego się nie tkną to spierdolą z fajerwerkami. Informatyzacja administracji w PL to klęska. --- --- Oni się nie zdesantowali do IT tylko co najwyżej do zarządów w IT. Wbrew pozorom subtelna ale zasadnicza różnica. Taki Prokom weźmy na ten przykład. Jak on w te państwowe przetargi umie - odwrotnie proporcjonalnie do klepania kodu w klawiaturę. :P --- --- Nie tylko zarządy... uwierz byłemu prokomuniście. Sporo gości na managerskich (już blisko technologii) stanowiskach którzy nawet się nie kryli skąd są, a ich wiedza była mniej więcej taka, że po dołożeniu RAMu pytali na której partycji mają więcej miejsca. ---- ---------------------------------------- W tym szaleństwie jest metoda. Skoro tylko jeden sędzia jest dostępny (bierze udział w losowaniu). To jasne, że zostanie wybrany niezależnie od wygenerowanej liczby. --- --- Tylko pokazuję że sytem jest fasadowy jaki był... a sędziom za bardzo zależy żeby żeby konkretny orzekał w konkretnej sprawie. Natomiast przyczyny takiego stanu rzeczy są różne. Wniosek natomiast taki że ta Temida w PL nie do końca jest ślepa. --- ----------------------------------------------- Liczą na to chyba, że czytający to idioci --- --- Chłopie jest grubiej bo normalnie dostajesz tylko raport z wynikiem to mam z akt wewnętrznych. Chyba mam z 7 takich losowań ale na różnych stronach np. (rand() % 1) + 1 z którego wychodzi 2. --- -------------------------------------
los napisal(a): Był na forum zdaje się obrońca swędziów.
Cóż, parafrazując użytkownika z innego wątku, można by zapytać jaki jest cel takich wpisów i czy to nie jest przypadkiem owa (dobrze zapamiętałem?) hovienna retoryka?
Sędzia Jacek Sadomski, przewodniczący składu, który wczoraj wywrócił do góry nogami wyrok Sądu Okręgowego w mojej sprawie, ignorując część materiału dowodowego - był, jak się dowiaduję, inicjatorem "pytania prejudycjalnego" do TSUE ws powołania nowych sędziów SN. Aha.
No Ziemniak powinien mocno się zastanowić nad głosowaniem w październiku. Może mieć istotne znaczenie dla jego finansów i emerytury. Bez skargi nadzwyczajnej i Izby Dyscyplinarnej ma przerąbane.
Wejszłem ja dzisiej na portfal Gazowni, chcąc poznać prawdę historyczną o naszym b. koledze Smoku05, gdy wtem!
Sędzia Łączewski zrzeka się urzędu. I donosi do prokuratury na Ziobrę oraz hejterską grupę "Kasta" Znienawidzony przez polityków PiS sędzia Wojciech Łączewski zrzekł się w czwartek urzędu sędziego - dowiedziała się "Wyborcza". To sprzeciw "wobec niszczenia wymiaru sprawiedliwości w imię partyjnego interesu"
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Wejszłem ja dzisiej na portfal Gazowni, chcąc poznać prawdę historyczną o naszym b. koledze Smoku05, gdy wtem!
Sędzia Łączewski zrzeka się urzędu. I donosi do prokuratury na Ziobrę oraz hejterską grupę "Kasta" Znienawidzony przez polityków PiS sędzia Wojciech Łączewski zrzekł się w czwartek urzędu sędziego - dowiedziała się "Wyborcza". To sprzeciw "wobec niszczenia wymiaru sprawiedliwości w imię partyjnego interesu"
Byle tak dalej. Rozmarzyłem się. Wyobraźcie sobie że Schetyna, Kidawa- Błońska i kwiat POKO rezygnuje z kandydowania w proteście przeciwko łamaniu demokracji. To by naprawdę Polsce i Polakom pomogło!
Rafał napisal(a): Byle tak dalej. Rozmarzyłem się. Wyobraźcie sobie że Schetyna, Kidawa- Błońska i kwiat POKO rezygnuje z kandydowania w proteście przeciwko łamaniu demokracji. To by naprawdę Polsce i Polakom pomogło!
Rafał napisal(a): Byle tak dalej. Rozmarzyłem się. Wyobraźcie sobie że Schetyna, Kidawa- Błońska i kwiat POKO rezygnuje z kandydowania w proteście przeciwko łamaniu demokracji. To by naprawdę Polsce i Polakom pomogło!
taaaa... A co z immunitetami?
Pojadą do Niemiec i niemieckie sądy nie wydadzą ich pisowskim oprawcom. Dostaną zasiłki jak Afgańczycy i mieszkania socjalne i kursy. Będą mieli dużo czasu na protesty przed ambasadami i konsulatami oraz PE i KE.
Komentarz
Przeszukałem hasłami "opłat" i "adwokat" i w brzemieniu wysłanym pod podpis Prezydenta nie widzę tych rygorów:
http://orka.sejm.gov.pl/proc8.nsf/ustawy/3137_u.htm
Losowanie sędziów... daję wam żebyście mi powiedzieli czy mnie słońce w łeb grzeje czy kasowych (funkcja rand() modulus x)...
[łobrazek1][łobrazek2]
--- ---
przekomarzanie
--- ---
nie zauważyłem że w losowaniu bierze udział 1 kandydat
--- ---
Kompletnie nie wiedzą co robią albo specjalnie to robią.
--- ---
Modulus to najzwyklejsza reszta z dzielenia liczb całkowitych na poziomie dzielenia pisemnego w szkole podstawowej. Oczywiście sędzia nie ma obowiązku znać matematyki.
--- ---
reszta z dzielenia przez jeden to zawsze zero + jeden da ci zawsze jeden.
--- ----------------------------
Oni już babola mają w danych wejsciowych. Zobacz nad tabelką: Liczba sedziow bioracych udział w losowaniu= 1.
Amator pewnie wziął wartość zmiennej nie z len/size itp a ostatni index (który pewnie jest 0-based).
--- ---
NIe można przeprowadzać losowania z jednego sędziego. To mocno śmierdzi.
--- ---
Po to pewnie powstała "wartość funkcji kosztu", żeby odpowiedni sędzia znalazł się na odpowiedniej (wylosowanej) pozycji. Śmierdzi to mało powiedziane. To wali jak totolotek Bolka.
--- ---
Tak tez napisałem do prokuratury że nie ma zdefiniowanego klucza przypisania numeru do sędziego. To jest oczywisty wałek.
--- ---
Ktoś to zatwiedził, ktoś to testował, ktoś to odebrał i ktoś za to zapłacił nie mały hajs. Być może nawet większy niż to było warte ze względu na lukę która tu jest pokazana.
--- ---
IMo tu tylko jakas apka w sieci przpisująca id do wygenerowanego randomu... duże pole do popisu.
--- ---
Nie bez powodu podczas transformacji cała masa ludzi starego układu zdesantowła się do IT. Tu jest i władza i pieniądze. I oni w tej branży funkcjonują po dziś dzień.
--- ---
Na IT są za głupi... czego się nie tkną to spierdolą z fajerwerkami. Informatyzacja administracji w PL to klęska.
--- ---
Oni się nie zdesantowali do IT tylko co najwyżej do zarządów w IT. Wbrew pozorom subtelna ale zasadnicza różnica. Taki Prokom weźmy na ten przykład. Jak on w te państwowe przetargi umie - odwrotnie proporcjonalnie do klepania kodu w klawiaturę. :P
--- ---
Nie tylko zarządy... uwierz byłemu prokomuniście. Sporo gości na managerskich (już blisko technologii) stanowiskach którzy nawet się nie kryli skąd są, a ich wiedza była mniej więcej taka, że po dołożeniu RAMu pytali na której partycji mają więcej miejsca.
---- ----------------------------------------
W tym szaleństwie jest metoda. Skoro tylko jeden sędzia jest dostępny (bierze udział w losowaniu). To jasne, że zostanie wybrany niezależnie od wygenerowanej liczby.
--- ---
Tylko pokazuję że sytem jest fasadowy jaki był... a sędziom za bardzo zależy żeby żeby konkretny orzekał w konkretnej sprawie. Natomiast przyczyny takiego stanu rzeczy są różne. Wniosek natomiast taki że ta Temida w PL nie do końca jest ślepa.
--- -----------------------------------------------
Liczą na to chyba, że czytający to idioci
--- ---
Chłopie jest grubiej bo normalnie dostajesz tylko raport z wynikiem to mam z akt wewnętrznych. Chyba mam z 7 takich losowań ale na różnych stronach np. (rand() % 1) + 1 z którego wychodzi 2.
--- -------------------------------------
Jest naprawdę grubo.
https://mobile.twitter.com/Matka_Kurka/status/1171763643190599680
Sworzeń Bożych