Film powinien Wam działać - znajomym z pracy działa. Otworzyć w Chromie (w explorerze coś nie chce się ładować strona poprawnie) i można dać pełny ekran. W Firefoxie film działa, ale pełny ekran filmu nie.
Jak nie działa jak działa? Przed chwilą sprawdzałem.
Nie wiem czemu. Wyświetla mi take cuś: "Błąd Przepraszamy. Taka strona nie istnieje lub pojawił się chwilowy problem z jej wyświetleniem. Polecamy próbę odświeżenia strony." Odświeżanie nie pomaga.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
u mnie film "Niepodległa" śmiga wyskakuje mi m.in. niebieskie okienko Preview in new window, klikam i wuala masz tak @AnnaE? ewentualnie czekaj do jutra, na tvp1 o 17.25 będzie film leciał
Link od Tecum dziala b. dobrze. Problem Anny wyglada mi na jakis problem z polaczeniem i netem... edit. pomylilo mi sie ze sciaganiem ze strony. Ja nagrywam z tv na pendrivea. Format pliku mozna zmienic w programach do tego
marniok napisal(a): u mnie film "Niepodległa" śmiga wyskakuje mi m.in. niebieskie okienko Preview in new window, klikam i wuala masz tak @AnnaE? ewentualnie czekaj do jutra, na tvp1 o 17.25 będzie film leciał
Nie mam tak. Mam, jak wyżej opisałam, ale ja próbuję na telefonie Że dziś będzie, to wiem, ale ja chciałam jeszcze, jeszcze i jeszcze Za każdym razem dojrzałam coś nowego, bo ciągle mi coś umyka. Film rzeczywiście jest bardzo "gęsty" i mózg mój nie jest w stanie za jednym razem zapamiętać wszystkiego, a szkoda.
Może wklej mi tu linka bezpośrednio do filmu? Może nie mam jakiejś aplikacji
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Przed chwilą w TVP 2 dokument „Wolna Rzeczpospolita Łupkowska” o internowanych w zakładzie karnym w Łupkowie. Z pewnością nie jest to kategoria "fajny film". Mnie bardzo poruszył i to pomimo braku jakichś specjalnie dramatycznych scen. Nie musiały być. Ilekroć wracam do tamtego 13 grudnia, telepie mną bezsilna wściekłość.
"Ślepnąc od świateł" - jeżeli ktoś chce naprawdę zobaczyć jak wygląda świat przestępczy to właśnie w tym serialu jest to zrobione ... genialnie. Patologiczna strona Warszawy, z paroma świetnym rolami. Znałem paru debili tego typu, na zasadzie że koledzy z podwórka, ze szkoły się stoczyli i co jakiś czas, gdzieś się nasze drogi niechcący skrzyżowały. Te same gadki, ten sam styl zachowania, ten sam obłęd, postać odgrywana przez Frycza wzbudza we mnie lęk (byłem w sytuacjach kiedy takiego czuba musiałem uspokajać, żeby nie skatował ludzi). Bardzo mocny serial.
JORGE napisal(a): "Ślepnąc od świateł" - jeżeli ktoś chce naprawdę zobaczyć jak wygląda świat przestępczy to właśnie w tym serialu jest to zrobione ... genialnie. Patologiczna strona Warszawy, z paroma świetnym rolami. Znałem paru debili tego typu, na zasadzie że koledzy z podwórka, ze szkoły się stoczyli i co jakiś czas, gdzieś się nasze drogi niechcący skrzyżowały. Te same gadki, ten sam styl zachowania, ten sam obłęd, postać odgrywana przez Frycza wzbudza we mnie lęk (byłem w sytuacjach kiedy takiego czuba musiałem uspokajać, żeby nie skatował ludzi). Bardzo mocny serial.
A propos. Człowiek Warga jest skrajnym lewusem i przyzdvpasem Owsiaka, ale hołd temu "Ślepnącu" złożył pierwszorzędny.
"Dom z papieru". Hiszpański serial. W założeniu genialny plan Profesora napadu stulecia na Mennice Królewską w Hiszpanii. Dobrze i sprawnie zrobiony. Da się oglądać i trzymie w napięciu. Rozgrywka szachów pomiędzy Panią inspektor z osobistymi problemami a szefem grupy najemników, z zakładnikami w tle oraz z Moskwą, Helsinkami, Tokio, Rio, Berlinem, Oslo, Denver i Nairobi w rolach głównych. Polecam.
"Bates motel". Trochę ciemny, momentami mroczny serial w serwisie Netflix. Matka i syn i dziwne wydażenia z ich udziałem. Amerykańska prowincja pełna tajemniczych ludzi i układów miedzy ciemnymi interesami, policją, władza i zwykłymi ludźmi. Dobrze się ogląda, już wydaje się że fabuła zmierza do wyczerpania a tu nagle fiokołek i wszystko stoi na głowie. Trup ściele się gęsto ale nie ma rzeźni, jest temat seksualny ale nie ma golizny choć temat podjęty w tej materii jest powiedzmy wprost - chory. Relacje pomiędzy bohaterami bardzo skomplikowane i kontrowersyjne. Znakomita gra aktorska głównych bohaterów, matki i syna. Polecam.
Only You (Tylko ty) - na cda. Właściwie powinno się to wpisać w "Na poprawę nastroju". Komedia romantyczna z pięknymi kadrami Rzymu, a atutem filmu jest urocza Marisa Tomei - laureatka Oscara za rolę w Wujaszku Vinnie.
Coś dla fanów powojennego polskiego filmu. Dokument o jednej z najpiękniejszych polskich aktorek - Teresie Tuszyńskiej i o tym, co ją zniszczyło. Jak wszyscy, znałam jej twarz, ale nie znałam jej historii. Obejrzałam z zainteresowaniem.
Polecam "The highwaymen". Jest na cda. Oparty na faktach film o dwóch emerytowanych Strażnikach Teksasu, którzy dopadli nieuchwytną parę słynnych morderców Bonnie i Clyde'a. Dobre role Kostnera i (zwłaszcza) Harrelsona.
Komentarz
Otworzyć w Chromie (w explorerze coś nie chce się ładować strona poprawnie) i można dać pełny ekran.
W Firefoxie film działa, ale pełny ekran filmu nie.
*
Przed chwilą sprawdzałem.
Mamy wysyp naprawde dobrych, zgrabnie i sprawnie zrobionych filmow o Polsce. Serce sie raduje.
"Błąd
Przepraszamy. Taka strona nie istnieje lub pojawił się chwilowy problem z jej wyświetleniem. Polecamy próbę odświeżenia strony."
Odświeżanie nie pomaga.
*
wyskakuje mi m.in. niebieskie okienko Preview in new window, klikam i wuala
masz tak @AnnaE?
ewentualnie czekaj do jutra, na tvp1 o 17.25 będzie film leciał
edit. pomylilo mi sie ze sciaganiem ze strony. Ja nagrywam z tv na pendrivea. Format pliku mozna zmienic w programach do tego
Że dziś będzie, to wiem, ale ja chciałam jeszcze, jeszcze i jeszcze
Za każdym razem dojrzałam coś nowego, bo ciągle mi coś umyka.
Film rzeczywiście jest bardzo "gęsty" i mózg mój nie jest w stanie za jednym razem zapamiętać wszystkiego, a szkoda.
Może wklej mi tu linka bezpośrednio do filmu?
Może nie mam jakiejś aplikacji
*
Z pewnością nie jest to kategoria "fajny film". Mnie bardzo poruszył i to pomimo braku jakichś specjalnie dramatycznych scen. Nie musiały być. Ilekroć wracam do tamtego 13 grudnia, telepie mną bezsilna wściekłość.
Film polecam.
https://wpolityce.pl/historia/425182-wolna-rzeczpospolita-lupkowska-wazny-film-o-solidarnosci
Polecam.
Trochę ciemny, momentami mroczny serial w serwisie Netflix. Matka i syn i dziwne wydażenia z ich udziałem. Amerykańska prowincja pełna tajemniczych ludzi i układów miedzy ciemnymi interesami, policją, władza i zwykłymi ludźmi. Dobrze się ogląda, już wydaje się że fabuła zmierza do wyczerpania a tu nagle fiokołek i wszystko stoi na głowie. Trup ściele się gęsto ale nie ma rzeźni, jest temat seksualny ale nie ma golizny choć temat podjęty w tej materii jest powiedzmy wprost - chory. Relacje pomiędzy bohaterami bardzo skomplikowane i kontrowersyjne.
Znakomita gra aktorska głównych bohaterów, matki i syna.
Polecam.
Tomasz Baginski kręci własną wersję "Wiedzmina".https://youtu.be/fh3ulDFlBnU
aha! haha
Czy to ten sam facet?