Właśnie obejrzałam "Elitę zabójców", ale nie L. Childa, tylko ekranizację opartą na faktach. Doborowa obsada i reżyseria. Niezbyt chlubna karta SAS w Omanie. No i super najemnicy (travail privee) :-) Krew się leje jak z cebra. Jeszcze raz okazuje się, że to, co niewiarygodne może być prawdziwe, bo komu przyszłoby do głowy, że zawodowy zabójca może polować na najlepszych komandosów na świecie? A jednak tak bełło. Mocne. Polecam. Jest to na Vider, for free, nie trza się rejestrować.
Tomek napisal(a): Mnie też się podobało, ale znów dziwię się, że Koleżanka wierzy w takie popkulturowe bujdy. Tu piszą, że nawet autor w końcu przyznał, że to bujda.
Ostatnio oglądałem czeski film, który tu ktoś polecił "Szkoła podstawowa". I też polecam. I jeszcze z ostatnio oglądanych zapamiętałem "Dave w labiryncie". Bardzo zmyślony!!! Nie pamiętam, czy też tu ktoś polecał czy sam na to trafiłem. Ale zaznaczam, że film nie każdemu przypasuje. Nie zdziwię się jak ktoś to uzna za debilizm i stratę czasu.
Widzieliście ten film "Czego nauczyła mnie ośmiornica"? Jest na CDA i na Netflixie. Warto zobaczyć. Jest to dokument, chyba oscarowy nawet, ale to nieważne. Ważne jest, że sprawia, że zupełnie jest się zaskoczonym. Mocno polecam.
Tomek napisal(a): Ostatnio oglądałem czeski film, który tu ktoś polecił "Szkoła podstawowa". I też polecam. .
Swoją drogą, dwadzieścia lat wcześniej w Polsce powstał film oparty na podobnym koncepcie - "Pejzaż z bohaterem". Być może Czesi się nim zainspirowali.
"Dobry rok" w reż. Ridley'a Scota to love story, którą warto obejrzeć ze względu na Russela Crowe i Marion Cotillard. Miły film, piękne okoliczności przyrody prowansalskiej, polecam zwłaszcza Koleżankom. Jest na Vider.
"Lista śmierci" na Vider. 8 odcinków. Mocne kino akcji. Zajebisty serial - jak piszą w komentarzach, czyli najwyższa ocena ze strony młodych dżentelmenów. Chris Pratt w roli głównej spisał się dobrze. Korupcja na szczytach władzy ( w tym przypadku Pentagon) to modny temat wśród filmowców USA. Ciekawe888, że ruscy reżyserzy nie biorą przykładu od usańskich kolegów, a mieliby o czym robić filmy. (aronia!)
stary dowcip, rozmawia Rooswelt ze Stalinem o wolności, u mnie w Nowym Jorku kazdy może wyjść na ulice i krzyczeć Rooswelt musi odejść! a jak u Ciebie drogi Józefie ? u na steż każdy moze przyjść na Plac czerwony i krzyczeć to samo co u Ciebie
Czy na Pedealixsie, albo innym HBO jest teraz coś do oglądania ? Bo sam już nie wiem, czy to świat oszalał, czy ja ? Ostatnią wielką produkcją zagraniczną była Gra o Tron, a polską Ślepnąc od świateł, czy coś przeoczyłem ? Ale nawet nie oczekuję wielkich produkcji, coś co można obejrzeć i nie wkurwiać się. Naszła ochota mnie wielka, ale powiem wam że boje się włączać, bo parę miesięcy temu co włączyłem to szybciutko uciekałem.
Na CDA film Help Pomoc 2021. Oglądałem wcześniej na cinemax i wczoraj ponownie. Film chyba telewizyjny, ale pod każdym względem fantastyczny: - temat - zdjęcia - muza - gra (ani jednej fałszywej nuty, co rzadko się zdarza) - scenariusz - suspence
JORGE napisal(a): Czy na Pedealixsie, albo innym HBO jest teraz coś do oglądania ? Bo sam już nie wiem, czy to świat oszalał, czy ja ? Ostatnią wielką produkcją zagraniczną była Gra o Tron, a polską Ślepnąc od świateł, czy coś przeoczyłem ? Ale nawet nie oczekuję wielkich produkcji, coś co można obejrzeć i nie wkurwiać się. Naszła ochota mnie wielka, ale powiem wam że boje się włączać, bo parę miesięcy temu co włączyłem to szybciutko uciekałem.
DisnejPlas: Orville, Mandalorian, Xięga Bobusia. Netflix: Cowboy Bebop Amazon: Boys, jak komuś się podobała Gra o Tron. Na Netflixie Strażnicy Sprawiedliwości. Peacemaker
Ostrzegam przed degeneracja niektórych produkcji. Amazon: Reacher
Ale Smoku, co Smok. Reacher był super (jak na tu i teraz, ale cusz robić), podobnie Terminal List. Cała oryginalna produkcja Disney+ i chyba HBO Max też - do kosza. Orville - prawdziwy Star Trek, jak ktoś ma ciągoty do Star Treka.
We wrześniu Habeło pojedzie prequelem Gry o tron, a Amazon - prequelem Władcy Pierścieni. Nie podejmuję się ocenić, które będzie większym kupskiem (ale podejrzewam że Rings of Power).
Komentarz
Jeszcze raz okazuje się, że to, co niewiarygodne może być prawdziwe, bo komu przyszłoby do głowy, że zawodowy zabójca może polować na najlepszych komandosów na świecie? A jednak tak bełło.
Mocne. Polecam. Jest to na Vider, for free, nie trza się rejestrować.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Feather_Men
Oczywiście nie podważam istnienia SAS, Omanu, zawodowych zabójców :-)
Napisz w tej sprawie do sir Ranulpha Fiennesa i wytłumacz mu, że było inaczej. Ja nie byłam w SAS, więc odpadam z tego sporu :-)
A film mu się nie bardzo podobał
https://www.thedailybeast.com/sir-ranulph-fiennes-talks-the-feather-men-and-killer-elite-with-robert-de-niro
Ale order od szejka przyjął ;-)
poza wszystkim:
1. Imię masz bardzo adekwatne do Twojej natury.
2. Poleć jakiś wciągający film, może być zmyślony!
https://yts.mx/movies/dave-made-a-maze-2017
Było?
Ale fajnie się ogląda feminis średniowieczny.
p.s.
przekopałem teraz wątek ale chyba przeoczyłem niepolecanko...
Korupcja na szczytach władzy ( w tym przypadku Pentagon) to modny temat wśród filmowców USA.
Ciekawe888, że ruscy reżyserzy nie biorą przykładu od usańskich kolegów, a mieliby o czym robić filmy. (aronia!)
rozmawia Rooswelt ze Stalinem o wolności, u mnie w Nowym Jorku kazdy może wyjść na ulice i krzyczeć
Rooswelt musi odejść!
a jak u Ciebie drogi Józefie ?
u na steż każdy moze przyjść na Plac czerwony i krzyczeć
to samo co u Ciebie
Rosjanie zrobią film o korupcji w Pentagonie
- temat
- zdjęcia
- muza
- gra (ani jednej fałszywej nuty, co rzadko się zdarza)
- scenariusz
- suspence
Netflix: Cowboy Bebop
Amazon: Boys, jak komuś się podobała Gra o Tron. Na Netflixie Strażnicy Sprawiedliwości.
Peacemaker
Ostrzegam przed degeneracja niektórych produkcji.
Amazon: Reacher
We wrześniu Habeło pojedzie prequelem Gry o tron, a Amazon - prequelem Władcy Pierścieni. Nie podejmuję się ocenić, które będzie większym kupskiem (ale podejrzewam że Rings of Power).