Skip to content

Mateusz MORAWIECKI wicepremierem i ministrem rozwoju

1121315171832

Komentarz

• Wielkie być może... Bo najbliżsi współpracownicy przekonywali go, żeby raczej nie dawał wiary.
  • los napisal(a):
    przemk0 napisal(a):
    To jest pewne z tym zaufaniem?
    Wszystkie warszawskie wiewióry tak ćwiąkają. Pan MM miał sporą opozycję i już w pewnym momencie wydawał się uwalony, bo w PiSie coś tam z tego świata rozumieją po primo a po sekundo - pourywały się ludziom całkiem niezłe fuchy, bo MM ciągnie swoich ludzi. Manitou przeforsował.
    No to mnie nie przekonuje, że chodzi o zaufanie. Zobaczymy.

• Z ciekawostek przyrodniczych: w wątku na rebe:

http://rebelya.pl/forum/watek/82293/

zalinkowana została laudacja nt. naszego bohatera. PR w profesjonalnym wydaniu.
  • edytowano November 2015
    ombretta napisal(a):
    Z ciekawostek przyrodniczych: w wątku na rebe:...
    Ten Rebe Forumsztajn to ciekawa rzecz:
    jeden post pisze: trza Losowi pokazać elaborat o MM, a już następny posty piszą, że Los to zła człowieka... :)

A jest tu (edit: znaczy sie - tam) kolega ombretta, bo pisze tak:
    Wracając do tomatu, czyli laudacji nt. Pana Mateusza Morawieckiego, to brakowało mi jeszcze opowieści o tym, jak to podczas leśnego spaceru uwolnił z sideł kłusownika małą sarenkę.
    :)

ombretta napisal(a):
    Z ciekawostek przyrodniczych: w wątku na rebe:

http://rebelya.pl/forum/watek/82293/

zalinkowana została laudacja nt. naszego bohatera. PR w profesjonalnym wydaniu.
    Kto to jest ten Gnębion Puczymorda, Brada? Z gadki i ćwarzy z lekka przypomina mi kogoś. Nie dałbym nawet złamanego szeląga, że nie z tego forumka... :-?
    Nu a biografia MM zapodana pod tym adresem rzeczywiście nie do przecenienia. Ciekawe czy Los również będzie zbywał ją w swoim stylu, jak wywiad zalinkowany przeze mnie: https://wszystkoconajwazniejsze.pl/maria-wanke-jerie-malgorzata-wanke-jakubowska-mateusz-morawiecki-ku-chwale-ojczyzny/
  • Gnębon musi być stary użyszkodnik, bo czasem rzuca grepsami z dawnego FForumka. Ale kto - nie wiem.
    Eden ................https://wszystkoconajwazniejsze.pl/maria-wanke-jerie-malgorzata-wanke-jakubowska-mateusz-morawiecki-ku-chwale-ojczyzny/
    Zemdliło mniem......
    i
    'Santo subito' to za mało i za późno, że tak powiem.
  • Widzę, że to nie musiał być nawet spory budżet. Dobry bankster zawsze umie zbić koszty.
    Eden napisal(a):
    Nu a biografia MM zapodana pod tym adresem rzeczywiście nie do przecenienia.
    Edenu, podobno histerykiem jesteś.
    Jakie biografie "napoleońskie" mieli generałowie powstania listopadowego?
    Jak się te biografie przełożyły na ich rzeczywistą rolę w powstaniu listopadowym?
    Jak to było z fhąsuskim jenerałem Petę?
    A z naszego podwórka obecnego:
    Jak wyglądała biografia i postawa niejakiego Stefana N., vel Myszkiewicza ćwierć wieku temu? A jak wygląda teraz?
    Jak Ci sie podoba współczesna postawa niezłomnej rodziny Czumów?

Co powyższe historie mówią o przełożeniu cukierkowej biografii sprzed 25+ lat na bieżącą rzeczywistość?

• loslos
    edytowano November 2015
    "Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego, z wykształcenia matematyk teoretyk, specjalista PR"

Istotnie, PR jest profesjonalny. Zero faktów, same emocje. Takie duszoszczypatielne teksty dotąd to chodziły o Kuroniu albo Krzywonos.
  • Z cytowanego wyżej tekstu : Na gratulacje, które płynęły do niego po powołaniu na funkcję wicepremiera i ministra rozwoju, odpowiadał każdemu nadawcy: „Ku chwale Ojczyzny!”
    Nie rozumiem, jak JK może łykać takie podpuchy. Przewiduję, że w razie jakiejś draki w PiS MM będzie kandydatem na premiera z poparciem nowoczesnej i petru.
  • loslos
    edytowano November 2015
    t_obi napisal(a):Nie rozumiem, jak JK może łykać takie podpuchy.
    A ja to sobie wyobrażam całkiem dobrze - Manitou mając z jednej strony szlachetnych wariatów a z drugiej człowieka konkretnego jak pułkownik UB w obliczu problemów równie konkretnych wybrał pana Mateusza, ciężko sobie wyobrazić np. [mniejsza z tym, nazwisko znane redakcji] robiącego budżet. To nie było błędem, błąd został popełniony (jak to zawsze jest) dużo wcześniej - że PiS nie miał listy kandydatów na stanowiska menadżerskie, równie profesjonalnych jak pan Mateusz i bez niejasności w życiorysie. Albo byli idiotami albo ktoś ciężko pracował, by jedyną osobą w otoczeniu Manitou zdolną do samodzielnego zasznurowania butów był pan Mateusz. Obstawiam to drugie, dowodów nie mam.
    t_obi napisal(a):Przewiduję, że w razie jakiejś draki w PiS MM będzie kandydatem na premiera z poparciem nowoczesnej i petru.
    Całkiem nieźle kolega kombinuje. My prorokujemy pęknięcia ciasteczkowych lub PO ale wszystkie materiały narażone są na pęknięcie, zwłaszcza te poddane naciskom a nacisków na PiS nie brakuje. Teraz starczy, że Gówin wyprowadzi z PiS pięćdziesięciu posłów. Niemożliwe?

Był / jest Bierecki.
    Albo zdradził się z nadmiarem ambicji albo mu uszyto buty.

Jest więcej ciekawych nazwisk, ale że Kaczyński wywodzi się z tego samego pokolenia i kręgu, co opozycjoniści zaludniający później UW, dlatego jego kompetencje ekonomiczne są podobne czyt: słabe. Antuan - szlachetna postać - a zaczynał jako mentalna lewizna. To jest skaza wynikająca z urodzenia w złym czasie, zwykle niemożliwa do usunięcia.
  • randolph napisal(a): Kaczyński wywodzi się z tego samego pokolenia i kręgu, co opozycjoniści zaludniający później UW, dlatego jego kompetencje ekonomiczne są podobne czyt: słabe.
    Użyjmy właściwego słowa: żadne.

• Nie wiem, czy trzeba aż 50. Czuję przez skórę, że Cornellus Starszy jest bliski przejęcia władzy w ciasteczkowie. Jeżeli nie w całym, to co najmniej w istotnej jego części...
  • Nie wiem czy wariaci z Ciasteczkowa będą gotowi do tworzenia rządu z PO. Gówinowcy są dużo rozsądniejsi.
  • A jeżeli POsłowie się w międzyczasie uNowocześnią?
    los napisal(a):
    randolph napisal(a): Kaczyński wywodzi się z tego samego pokolenia i kręgu, co opozycjoniści zaludniający później UW, dlatego jego kompetencje ekonomiczne są podobne czyt: słabe.
    Użyjmy właściwego słowa: żadne.

No tak, za to takie tajsze z POP PZPR SGPiS jak tajsz Balcerowicz, czy tajsz Misiąg to dopiero mają kompetencje ekunomów centralnego planowania, że ho ho hoooo... =D>

• krzychol66 napisal(a):
    Eden napisal(a):
    Nu a biografia MM zapodana pod tym adresem rzeczywiście nie do przecenienia.
    Edenu, podobno histerykiem jesteś.
    Jakie biografie "napoleońskie" mieli generałowie powstania listopadowego?
    Jak się te biografie przełożyły na ich rzeczywistą rolę w powstaniu listopadowym?
    Jak to było z fhąsuskim jenerałem Petę?
    A z naszego podwórka obecnego:
    Jak wyglądała biografia i postawa niejakiego Stefana N., vel Myszkiewicza ćwierć wieku temu? A jak wygląda teraz?
    Jak Ci sie podoba współczesna postawa niezłomnej rodziny Czumów?

Co powyższe historie mówią o przełożeniu cukierkowej biografii sprzed 25+ lat na bieżącą rzeczywistość?

Tylko jedna krótka cycata od świadka, nie Edena: "w czasie szczytu kryzysu w 2009 roku Morawiecki sam sobie obniżył pensję i był najmniej zarabiającym prezesem banku w Polsce."
  • I o czym to wg Edenu ma świadczyć?
    Że wyczuł pismo nosem (kontrkandydata na stanowisko za mniejszą kasę i położył go dumpingiem), że spełnił ukryte żądanie rady nadzorczej (np. propozycję nie do odrzucenia), że rezygnując z części wynagrodzenia uratował wskaźniki banku i tym samym stanowisko, czy jeszcze jakies inne koncepcje?
    Weź mnie Edenie uświadom.
    Bo jak na razie zbywasz losowe argumenty o tym, jak nasz święty wydupcył polskie przedsiębiorstwa i obywateli na opcjach i franciszku na rzecz hiszpańskiego funduszu. Co było arcypatriotyczną i jakże bezinteresowną postawą.
  • Lewak w zawziętej obronie bankstera... Życie zaskakuje bardziej niż literatura.
  • Nie rozumiem, poprzednio dowodziła Zyta Gilowska - i źle było z polską gospodarką? Komu to przeszkadzało, żeby wróciła na swoje miejsce? Lepsze jest wrogiem dobrego. Jeśli coś dobrze działa, to się tego nie zmienia.
  • Jej zdrowie.
  • Sama przecież nie pracowała - miała pomocników. I na pewno orientuje się, kto by się nadawał do tej roboty.
    Stawiam, że nie stawiała na MM.
  • Eden napisal(a):Nu a biografia MM zapodana pod tym adresem rzeczywiście nie do przecenienia. Ciekawe czy Los również będzie zbywał ją w swoim stylu, jak wywiad zalinkowany przeze mnie: https://wszystkoconajwazniejsze.pl/maria-wanke-jerie-malgorzata-wanke-jakubowska-mateusz-morawiecki-ku-chwale-ojczyzny/
    Dzięki za ten tekst, bo jest on dowodem wprost na coś, o czym dotąd ćwiąkały tylko wiewiórki - wizerunek pana Mateusza jest kształtowany przez profesjonalne agencje pijarowe. Obie panie przy nazwisku mają "specjalista PR."

• Taki zbrodzień neoleberalny i bankster z tego MM!
    "Koniec wyprowadzania zysków przez finansjerę i sieci handlowe! Rząd zabiera się za opodatkowanie banków i supermarketów!"
    http://wpolityce.pl/gospodarka/273531-koniec-wyprowadzania-zyskow-przez-finansjere-i-sieci-handlowe-rzad-zabiera-sie-za-opodatkowanie-bankow-i-supermarketow
  • W tej chwili największą słabością MM jest brak mandatu politycznego -nie jest parlamentarzystą i jego pozycja zależy wyłącznie od JK. Jego kroki są bardzo racjonalne. Pierwszy to przejęcie kontroli nad- przynajmniej częścią ciasteczek i wykreowanie Kornela M. na ojca ojczyzny. Potem będzie budowanie frakcji - naturalni kandydaci to młodzi posłowie i gowinowcy, troszkę z nowoczesnej i odpady z PO. Potem zostaje już tylko czekanie na jakąś drakę. Może w pierszym ruchu zażądają czegoś dla Corneliusa, ale potem już na pewno premiera dla MM. Wystarczy odpowiedzieć sobie na proste pytanie : kto jest zapasowym kandydatem PiS w razie wypalenia się/zmęczenia materiału przez BSz?
  • Jarosław KACZYŃSKI?
  • Z jednym sobie dajcie spokój, nie róbcie z MM nadczłowieka. Nie takich się strącało z piedestału. Tu jest Sparta, znaczy Polska.;-)
  • krzychol66 napisal(a):
    Nie wiem, czy trzeba aż 50. Czuję przez skórę, że Cornellus Starszy jest bliski przejęcia władzy w ciasteczkowie. Jeżeli nie w całym, to co najmniej w istotnej jego części...
    romeck napisał 26. listopada:
    Stawiam, że ciasteczkowy stał się mimowolnie "zakładnikiem" Kornela Morawieckiego, od jego (KM) pierwszego wystąpienia w Sejmie jako marszałka seniora, od jego pierwszych słów... wierszem!
    No co - coś pamiętacie z wystąpień Kukiza? A KM już są historyczne!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.