Skip to content

Mateusz MORAWIECKI wicepremierem i ministrem rozwoju

1151618202132

Komentarz

• Zaleska prezesem giełdy :(

Peedzcie mi - co takiego niedobrego było w tej PO?
  • Pozwolisz Losie, że nie odpowiem ? To naprawdę nie z lekceważenia czy ze strachu lub braku argumentów.
  • los napisal(a):
    Zaleska prezesem giełdy :(
    Do RPP powołał ją śp. prezydent Lech Kaczyński.
    Najwyraźniej ma jakieś walory, na których się nie poznałeś. Może przynajmniej nie zaszkodzi?

• Niektórych pod PiSu zniechęci. Niektórych już zniechęciła.
  • mmaria napisal(a):
    los napisal(a):
    Najwyraźniej ma jakieś walory, na których się nie poznałeś. Może przynajmniej nie zaszkodzi?

Śp. prezydent miał legendarną rękę do doboru współpracowników

• ale że wsęsie "niedźwiedzią"?
  • edytowano January 2016
    1. Predylekcja do prok. Kaczmarka, który się odwdzięczył we właściwy sobie sposób.
    2. Słabość do Chyżego Ruja, który go posłał na tamten świat.
    3. Przyjaźń z Pontonem, który na długie osiem lat zalisił kurnik na Woronicza, co kosztowało telewidzów trzydzieści milionów złotych z drobnym haczykiem plus niepowetowane szkody moralne i światopoglądowe.

Można by tę listę ciągnąć długo.
  • edytowano January 2016
    ms.wygnaniec napisal(a):
    mmaria napisal(a):
    los napisal(a):

Śp. prezydent miał legendarną rękę do doboru współpracowników

Ano :(

(mój tekst był baaardzo taki owocowy)

• Ja tam nie mam pretensji ze mnie nigdzie nie powołali chociaż oczywiście zasługuję. Nie można robić wszystkiego i być wszędzie.
  • mmaria napisal(a):(mój tekst był baaardzo taki owocowy)

Moja to rozumieć, natomiast ponieważ ponownie stajemy się wyjątkowo wpływowym forumkiem, czyli czytają nas różni, więc czasem trzeba pisać.

• randolph napisal(a):
    1. Predylekcja do prok. Kaczmarka, który się odwdzięczył we właściwy sobie sposób.
    2. Słabość do Chyżego Ruja, który go posłał na tamten świat.
    3. Przyjaźń z Pontonem, który na długie osiem lat zalisił kurnik na Woronicza, co kosztowało telewidzów trzydzieści milionów złotych z drobnym haczykiem plus niepowetowane szkody moralne i światopoglądowe.

Można by tę listę ciągnąć długo.
    To są sprawy dla nas zupełnie niejasne, mogło chodzić o dile jak z Morawieckim, błędy w dowodzeniu są po prostu nieodzowne. Ilu uniknął nigdy się nie dowiemy.
  • Zaleskiej nic konkretnego zarzucić nie można, więc szkodzić raczej nie będzie. Poza bycie personifikacją bucerii oczywiście.
  • edytowano January 2016
    Rafał napisal(a):
    Ja tam nie mam pretensji ze mnie nigdzie nie powołali chociaż oczywiście zasługuję. Nie można robić wszystkiego i być wszędzie.
    Sp...laj
  • Mario, pliz
  • Zaleska -chyba jedyna osoba z kierownictwa NBP z czasów kadencji Skrzypka, która nie została wymieniona przez Belkę. Już samo to bardzo ciekawe w kontekście opowieści o wyczynach niejakiego Cytryckiego/Frosta. Czy Los może powiedzieć coś więcej na ten temat?
  • Bzidko bzidko mówić tutaj niektóre do niektórych
  • Nie przeproszę.
    "Jeśli się potwierdzi, ze przyczepiła się komuś do pleców i prześladuje tę osobę szyderstwami, decyzja będzie szybka i jednoznaczna."
    Cytat, bo może nie zauważyłeś w swej łaskawości, że jesteś wielokrotną "ofiarą" pana Rafała. Och, wiem że jesteś ponad, ale mnie to akurat już zmęczyło.
  • loslos
    edytowano January 2016
    Rafał się nie przyczepił nam do pleców, po prostu uparł się na szyderę w tym wątku i żartobliwie nazwał ją "humorem." Rozumiem wzburzenie, gdyż taka jest normalna reakcja publiki na taki "humor", ale powinniśmy się kontrolować.
  • t_obi napisal(a):
    Zaleska -chyba jedyna osoba z kierownictwa NBP z czasów kadencji Skrzypka, która nie została wymieniona przez Belkę. Już samo to bardzo ciekawe w kontekście opowieści o wyczynach niejakiego Cytryckiego/Frosta. Czy Los może powiedzieć coś więcej na ten temat?
    Zaleską wymienił, Wiesiołka nie wymienił. Ta pani nie wyróżniła się specjalnie in plus ani in minus, po prostu - niewiele jest osób z lepszym mniemaniem o sobie przy równie wątłych podstawach.
  • Dziwne, kto doradza PiS w sprawach ekonomicznych (w tym personalnych)?
  • loslos
    edytowano January 2016
    Gud kłeszczyn.

Teraz moja niepotwierdzona faktami ale przemyślana hipoteza - gazety i telewizja. Nie masz pojęcia o archeologii śródziemnomorskiej, prawda? (mam nadzieję że trafiłem) A teraz wyobraź sobie, że masz szybko wyznaczyć głównego archeologa śródziemnomorskiego kraju. Co robisz? Zaglądasz do gazet, kto tam jako archeolog śródziemnomorski występuje. Eliminujesz szybko wrogów osobistych i politycznych i mianujesz gościa, o którym piszą najlepiej.

Są w Polsce znakomici ekonomiści ale w gazetach nie występują, więc nie dostaną posad rządowych. Dlatego, że obowiązuje ciągle kolejność dziobania ustalona przez Adama Michnika. Przejęcie narracji jest ważniejsze od przejęcia władzy.

• mmaria napisal(a):
    Nie przeproszę.
    "Jeśli się potwierdzi, ze przyczepiła się komuś do pleców i prześladuje tę osobę szyderstwami, decyzja będzie szybka i jednoznaczna."
    Cytat, bo może nie zauważyłeś w swej łaskawości, że jesteś wielokrotną "ofiarą" pana Rafała. Och, wiem że jesteś ponad, ale mnie to akurat już zmęczyło.
    Nie prosiłem o przeprosiny. Nie będę, co najwyżej, Pani nazywał Koleżanką, bo nią Pani nie jest i na to nie zasługuje. Nic Pani o mnie nie wie , a nie pierwszy raz mnie Pani strofuje, a teraz sobie pozwala na zwykłe chamstwo. Tak kobiety również zachowuję się czasem po chamsku. To dla mężczyzn trudna sytuacja bo trudniej w niej odpowiedzieć. Niesłychana arogancja.
  • Odpuście.
  • Dołączam się do apelu losa.
  • edytowano January 2016
    To się musiało tak skończyć, bo administracja nie reagowała. Z Planckiem skończyło dobrze, bo sam odpuścił, ale nie zawsze jest tak, że użytkownik chce/potrafi omijać wzrokiem wpisy drugiego (jak ja Rafała albo Edena, aczkolwiek dzisiaj wyleciał z fejsika bo mi się znudziło). I teraz może być jak z Edenem i Ellą. No, ale Duch wieje kędy chce - jak mówiłem Ella jest wolna, zazdrościmy jej tego.
  • Administracja reagowała ale wierzyła w siłę łagodnej perswazji.
  • Przemcio, dlaczego mieszasz do swojej Pyaskownicy znowu Edena?
  • Przepraszam, że się wtrącam, ale nawiązując do tematu wątku to słucham sobie po raz wtóry wystąpienia Jarosława w klubie Ronina z czerwca 2015. Już po Październiku zupełnie inaczej brzmią te ambitne zapowiedzi Prezesa o tym, co zostanie zrobione... Ale do rzeczy. Jarosław mówił o programie ekonomicznym PiS i o tym, że jest on silny siłą ekspertów, którzy go tworzyli. A stworzyli go wybitni ludzie, z tytułami profesorskimi oraz innymi, np. prezesa dużego banku. Tak więc na 5 miesięcy przed wyborami MM był doceniany przez JK.
  • van.den.budenmayer napisal(a):Tak więc na 5 miesięcy przed wyborami MM był doceniany przez JK.
    Wtedy był w radzie Bieleckiego i komitecie Komorowskiego.

Rzyg, rzyg, rzyg.
  • edytowano January 2016
    Jeżeli przyświecały mu takie intencje jak teraz to czemu miało go tam nie być, chciał dzialać na rzecz kraju to działał, w warunkach jakie były.

Chyba najwyższa pora zastosować się do rady losa i po prostu zamiast pytać siebie samych i gdybać trzeba samemu Morawieckiemu zadać pytanie o te opcje.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.