Skip to content

Mateusz MORAWIECKI wicepremierem i ministrem rozwoju

1131416181932

Komentarz

• DMC napisal(a):
    Z jednym sobie dajcie spokój, nie róbcie z MM nadczłowieka. Nie takich się strącało z piedestału.
    Ale po co walczyć z problemami, które się samemu stworzyło?

A poza tym - znam bansterów i znam polityków. Trzech najostrzejszych polityków zjada bankster na śniadanie i przyprawia Tabasco bo mdłe.

• Jeżeli naprawdę tak jak sugerujesz MM będzie miał apetyt na Kaczafiego w sosie z Antuanem, SuperMario i ZiZim, to wieszczę mu szybkie i gwałtowne zejście z powodu zakrztuszenia się, niestrawności i w konsekwencji wielonarządowego nieżytu. I żadne płukanki żołądka tutaj nie pomogą. Trve history
  • Pomocnicze pytanie : jak układają się relacje między rządem USA a Goldman Sachs? Z tego co wiem to raczej GS deleguje sekretarza skarbu a nie państwo cokolwiek temu bankowi reguluje czy ogranicza. Niestety we współczesnej demokracji -poza Islandią - to banksterzy a nie politycy mają pełnię władzy
    Do tego chyba zmierzamy. Ale czasy niespokojne, w czasie wojny wiele możę się zmienić
  • edytowano November 2015
    los napisal(a):
    Rafał, po co ty rozmawiasz z ludźmi, którymi tak strasznie pogardzasz?
    Te insynuacje Losie są nudne. Ja pytam serio nawet jeśli w pytaniu jest trochę ironii, gorzkiej w łasnie z uwagi na byłe i spodziewane pomówienia, które właśnie się znowu pojawiły. Naprawdę serio pytam bo moim celem nie jest dowalanie tobie czy komukolwiek, ale wyrobienie sobie pogłębionego poglądu na sprawę i odpowiednia reakcja. Ja nie wykluczam ze MM to wuj więc pytam jak może zaszkodzić. W moim krótkim wpisie dość wyraźnie, chociaż nie łopatą, wskazałem że zważywszy politykę gospodarczą PiS, swoje deklaracje i swoje umocowanie ma niewielkie pole manewru w szkodliwą stronę. Dla przykładu wspomniane przetargi to niby na co skoro prywatyzacja będzie raczej ograniczana i jak przy przyzwoitych procedurach i sprawnych służbach w tym CBA?
  • mmaria napisal(a):
    Losie, mimo wszystko, zadając takie i w taki sposób pytania, Kolega Rafał raczej sam o sobie zaświadcza. Nie o nas. Może jednak za wysoko oceniasz jego poziom, może należy odpowiadać, tłumacząc mu jak dziecku, co właśnie uczyniłam.
    Brzydko Koleżanka prowokuje.
  • Nie, Rafał, to nie była ironia tylko szydera. Taka oto:
    Rafał napisal(a):
    No to co też ten MM knuje drogie Koleżeństwo? Spywatyzuje coś jeszcze - lasy, rzeki, szkoły ? A może zastawi u Niemców i sami wezmą ? Wydda pieniądze NBP, prywatnych inwestorów i te PIR na ośmiorniczki albo wytranferuje na Kajmany ? Podpisze kontrakt gazowy z Gazpromem za posrednictwem EON, po cenie niemieckiej pus 30 % i take or pay na 50 Lat ? No co on knuje poza tym, że nie chce zrobić dobrze frankowiczom i oddać za opcje?
    Co to jest szydera? To jest wyrażanie nie własnej opinii tylko parodiowanie poglądu rozmówcy. Parodiowanie koniecznie nieudane, bo nikt z nas nie wyraził opinii z grubsza choć podobnej do do twoich "żarcików." Żarcików tak "śmiesznych", że wyć się chce do Księżyca.

To też znak rozpoznawczy szydery - bo szyderca zasłania się tym, że "żartował" ale jego "żarty" nigdy nikogo nie śmieszą poza nim samym.

Szyderstwo jest bardzo złą rzeczą. Szyderstwo to mowa Piekła.

• DMC napisal(a):
    Z jednym sobie dajcie spokój, nie róbcie z MM nadczłowieka. Nie takich się strącało z piedestału. Tu jest Sparta, znaczy Polska.;-)
    O to to.
  • Eden napisal(a):

Kto to jest ten Gnębion Puczymorda, Brada? Z gadki i ćwarzy z lekka przypomina mi kogoś. Nie dałbym nawet złamanego szeląga, że nie z tego forumka...
    Jest to użyszkodnik cierpiący na ostrą odmianę losofobii, więc raczej nie z tut. forumka.
    W zasadzie krąg podejrzanych ogranicza się do 3-4 osób ;-)
  • los napisal(a):
    Nie, Rafał, to nie była ironia tylko szydera. Taka oto:
    Rafał napisal(a):
    No to co też ten MM knuje drogie Koleżeństwo? Spywatyzuje coś jeszcze - lasy, rzeki, szkoły ? A może zastawi u Niemców i sami wezmą ? Wydda pieniądze NBP, prywatnych inwestorów i te PIR na ośmiorniczki albo wytranferuje na Kajmany ? Podpisze kontrakt gazowy z Gazpromem za posrednictwem EON, po cenie niemieckiej pus 30 % i take or pay na 50 Lat ? No co on knuje poza tym, że nie chce zrobić dobrze frankowiczom i oddać za opcje?
    Co to jest szydera? To jest wyrażanie nie własnej opinii tylko parodiowanie poglądu rozmówcy. Parodiowanie koniecznie nieudane, bo nikt z nas nie wyraził opinii z grubsza choć podobnej do do twoich "żarcików." Żarcików tak "śmiesznych", że wyć się chce do Księżyca.

To też znak rozpoznawczy szydery - bo szyderca zasłania się tym, że "żartował" ale jego "żarty" nigdy nikogo nie śmieszą poza nim samym.

Szyderstwo jest bardzo złą rzeczą. Szyderstwo to mowa Piekła.

Jasne lepiej walić pałą między oczy bez uśmiechu.Brak argumentów najlepiej zas odbić obrażajac się. Nieważne słusznie czy nie - jakas naciagana interpretacja zawsze się znajdzie. Zapytałem i naprawde liczyłem na odpowiedź. Rozumiem że jej nie uzyskam. Jestem tak naiwny, że mimo wszytsko zawiedziony.
  • ombretta napisal(a):
    Eden napisal(a):

Kto to jest ten Gnębion Puczymorda, Brada? Z gadki i ćwarzy z lekka przypomina mi kogoś. Nie dałbym nawet złamanego szeląga, że nie z tego forumka...
    Jest to użyszkodnik cierpiący na ostrą odmianę losofobii, więc raczej nie z tut. forumka.
    W zasadzie krąg podejrzanych ogranicza się do 3-4 osób ;-)
    Jesteś pewien Brzoście, że i na tym forumku przypadki ostrej losofobii nie zdarzają się? #-o
  • Rafał napisal(a):Zapytałem i naprawde liczyłem na odpowiedź.
    Nie wierzę. Każdy dorosły człowiek wie, jak wiele zaszkodzić może nielojalny współpracownik.

• Eden napisal(a):

Jesteś pewien Brzoście, że i na tym forumku przypadki ostrej losofobii nie zdarzają się? #-o
    To nie ja mówiłem o losofobii, tylko ombretta. Ale zgadzam się z nim, że nie widać typów gnębonowych na tut, forumku.

• Czyli ten los to musi być znaczący gość. Od pięciu lat nie napisał słowa na Liberyi a całkiem wielu zenków swe istnienie uzasadnia możliwością (zdalnego) przysrania losowi. Ile by ich życie było warte gdyby nie los?
  • wykOOwaja swój LOS
  • Losa nie ma ale jego duch straszy, zwlaszcza gdy jego przewidywania sie sprawdzaja. Pamietacie jaki to PiS byl nieskuteczny i trzeba bylo nowej prawicy? A Los z betonowa pewnoscia oglaszal ze tylko PiS ma szanse na cokolwiek.
  • los napisal(a):
    Rafał napisal(a):Zapytałem i naprawde liczyłem na odpowiedź.
    Nie wierzę. Każdy dorosły człowiek wie, jak wiele zaszkodzić może nielojalny współpracownik.

Nie wiem jak odpowiedzieć, aby znów nie narazić się na zarzut, że ad personam. Muszę jednak odnieść się osobiście do twoich postów. One doskwierają i ten komentarz to dobra rada. Losie w ten sposób, jaki tu wielokrotnie prezentujesz,nie da się rozmawiać. Może jednak bierzesz dosłownie tytuł tego forum ? To twoje forum excatehedra i ty masz tu specjalne prawo wygłaszania sądów w ten sposób - z góry, arogancko, bez argumentacji lub z argumentacją z autorytetu lub irytującym założeniem że jest oczywista dla każdego rozgarniętego uczestnika dyskusji w przeciwieństwie do adwersarza. Jeśli tak to potwierdź. To byłoby dziwne bo to nie blog który Kolega rozum mi ciągle proponuje. Jeśli nie to jednak bedę się domagał odpowiedzi nawet jeśli jej nie bedę uzyskiwał.
  • polmisiek napisal(a):
    Losa nie ma ale jego duch straszy, zwlaszcza gdy jego przewidywania sie sprawdzaja. Pamietacie jaki to PiS byl nieskuteczny i trzeba bylo nowej prawicy? A Los z betonowa pewnoscia oglaszal ze tylko PiS ma szanse na cokolwiek.
    Na foRum zostali (chyba) już sami korwinowcy, więc bul* tym większy...

*ortografia żyrandolowa
  • edytowano December 2015
    No właśnie, gdyby odszedł sam los, to byłoby wszystko jasne - kto jest "looser", "fojksdojcz" i "napinacz" (*cytaty dosłowne), a tak... consumer, ignac, cyrus, masa ludzi sobie poszła i jest problem z dysonansem.
  • A ten los to zniknął był z grona expertów Centrum Analiz KJ z jakiegoś konkretnego powodu czy tak jakoś ? ;)
  • Ciągle jest tylko na stronie się nie wyświetla.
  • los napisal(a):
    raste napisal(a):Jak się nie sprawdzi nasz bankster to wyleci.
    Za pół roku będzie poza kontrolą. Myślisz, że zarządzanie setkami miliardów (tak, o takich pieniądzach mówimy) to chlebek z masłem?

Obok niego będą jacyś wiceministrowie. Nie wierzę że JK zostawił kogokolwiek bez bezpiecznikow
  • MM ma do dyspozycji kilka setek dobrze wyszkolonych finansistów. Gdyby PiS miał taką armię, po co byłby mu MM?
  • Wywiad z MM w Dorzeczu: wywiadował sam naczelny! ;)
  • itakniekupie
  • extraneus napisal(a):
    Wywiad z MM w Dorzeczu: wywiadował sam naczelny! ;)
    Same okrągłe zdanka. Niczego nie zapamiętałam.
  • Profesjonalista.
  • mmaria napisal(a):
    extraneus napisal(a):
    Wywiad z MM w Dorzeczu: wywiadował sam naczelny! ;)
    Same okrągłe zdanka. Niczego nie zapamiętałam.
    Pomyślałem nawet, że wywiad był przeprowadzony w formule korespondencyjnej ;)

• Czy zadający znał w ogóle pytania? ;)
  • Jak dostał odpowiedzi to poznał.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.