Ilu jeszcze musi nie zjeść snickersa zanim nie pomyślimy, że to z Antonim coś nie tak ?
Zapędzasz się.
Bo ?
No nic, w każdym razie chyba kolego nie bardzo wiesz kogo masz po drugiej stronie ekranu. Powiem ci tak, ostatnio oglądałem na jutubie dyskusję odnośnie w miarę świeżej biografii Michnika. Zdałem sobie sprawę, że gdybym miał wtedy do wyboru organizować się i dogadywać z komunistami, czy z prawicą - bym wybrał tak jak Adaś. Mam swoje zdanie odnośnie tzw. ludzi prawicy, wiele spraw przemilczam.
Tak na marginesie, różnego rodzaju demiurdzy i rozkminiacze rzeczywistości przyprawiają nam gębę i wsadzają w dawno nieaktualne schematy i kalki. Adam Michnik, Żyd, z rodziny o przedwojennym lewicowym sznycie politycznym miał obsesję. Bo to, że słusznie zakładał, że na prawicy nie ma z kim i jak się dogadać to jedno. On w głównej mierze dramatycznie bał się w Polsce odkopania trumny Dmowskiego i to napędzało jego histerię. Postanowił więc zaatakować wszystko co się kojarzy - patriotyzm, Kościół, historię. Miał wizję dusznej neoendeckiej Polski i postanowił zajebać wszystko co minimalnie nawet prawicowe.
Podobną obsesję ma Ziemkiewicz, tylko że on uważa, że Kaczyński odkopał trumnę Piłsudskiego i chce być nowym Naczelnikiem. Generalnie sanacja w Polsce egejn, a to przecież największe zło. Co im do łba strzela, żeby takimi nieaktualnymi schematami i fobiami wręcz podążać każe, pojęcia nie mam ? Michnik był groźny, Ziemkiewicz tylko śmieszny, ale piana ta sama.
A moim zdaniem to przysłonka. Adaś robił co robił, bo po prostu był kapusiem i chciał to ukryć, zresztą mu się udało. Proste tłumaczenie.
Ziemniak z kolei w latach 90-tych pisał naprawdę obrzydliwe rzeczy o Kaczyńskim i teraz próbuje to przykryć tym, że o jakąś koncepcję geopolityczną mu chodziło, że nie był małym fiutkiem Mikkego, który też w sumie był małym fiutkiem Urbana. Kolejne proste tłumaczenie.
los napisal(a): A moim zdaniem to przysłonka. Adaś robił co robił, bo po prostu był kapusiem i chciał to ukryć, zresztą mu się udało. Proste tłumaczenie.
Ziemniak z kolei w latach 90-tych pisał naprawdę obrzydliwe rzeczy o Kaczyńskim i teraz próbuje to przykryć tym, że o jakąś koncepcję geopolityczną mu chodziło, że nie był małym fiutkiem Mikkego, który też w sumie był małym fiutkiem Urbana. Kolejne proste tłumaczenie.
Masz bardzo złą opinię o ludziach. Ale możliwe, że jest tak jak piszesz. Straszne co ludzie mogą zrobić ze światem, żeby ukryć swoją duszę ...
Z Ziemniakiem wiem na pewno, pamiętam te teksty. Adasia tylko podejrzewam ale mam mocną przesłankę - kiedy miała być lustracja redaktorów naczelnych (AD 2005 albo 2006) Adaś zapowiedział nagle odejście na emeryturę. A później do tego pomysłu nie wracał i nadal jest nadredaktorem. Przyczynek drobny ale jednoznaczny, czyż nie?
los napisal(a): Z Ziemniakiem wiem na pewno, pamiętam te teksty. Adasia tylko podejrzewam ale mam mocną przesłankę - kiedy miała być lustracja redaktorów naczelnych (AD 2005 albo 2006) Adaś zapowiedział nagle odejście na emeryturę. A później do tego pomysłu nie wracał i nadal jest nadredaktorem. Przyczynek drobny ale jednoznaczny, czyż nie?
To by sporo wyjaśniało, bo Michnik był poza podejrzeniem. I jego antylustracyjną obsesję wyjaśniano a wiele sposobów, a tu może być jeden, najbardziej banalny w sumie. Ale to ja już jednak bym wolał Wielkiego Demiurga, Ideologa, który poukładał transformację w taki sposób, że lustracja była gigantyczną przeszkodą.
A tu kapuś zwykły, maskujący się ? Zdesperowany ...
los napisal(a): Z Ziemniakiem wiem na pewno, pamiętam te teksty. Adasia tylko podejrzewam ale mam mocną przesłankę - kiedy miała być lustracja redaktorów naczelnych (AD 2005 albo 2006) Adaś zapowiedział nagle odejście na emeryturę. A później do tego pomysłu nie wracał i nadal jest nadredaktorem. Przyczynek drobny ale jednoznaczny, czyż nie?
Pamiętamy też o "komisji" do buszowania w archiwum MSW. Czemu ona służyła, skoro -dla pospólstwa i badaczy- nic z niej nie wynikło? Czemuś musiała służyć, nie?
+1Zawszw mi się wydawało że służyło tozorientowaniu się co i jak, kto i co, jaka skala, i pobieżne rozpatrzenie się musiało przynieść niezły szok skoro Michnik jest tak przeciw lustracji nastawiony. Nie pomyślałem że tu może chodzić konkretnie o tyłek Michnika, a pamiętam jego zapowiedź o emeryturze to samo sobie wtedy pomyślałem że muszą być na niego kwity. No ale przecież mógł wtedy gdy buszował zniszczyć swoją teczkę? Oczywiście laicy nie wiedzą że zostają inne ślady, w innych teczkach, również mikrofilmy - widocznie Michnik wiedział, albo poinformowano go.
Holandia składa pozew do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka przeciwko Federacji Rosyjskiej w związku z jej udziałem w katastrofie malezyjskiego samolotu Boeing-777, lotu MH17. Samolot został zestrzelony nad regionem Doniecka w lipcu 2014 roku. Zginęło 298 osób, z czego większość była obywatelami Holandii.
Holandia składa pozew do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka przeciwko Federacji Rosyjskiej w związku z jej udziałem w katastrofie malezyjskiego samolotu Boeing-777, lotu MH17. Samolot został zestrzelony nad regionem Doniecka w lipcu 2014 roku. Zginęło 298 osób, z czego większość była obywatelami Holandii.
Daj spokój z tym żałosnym Cyrkiem Niebezpiecznych Świrów. Oni kilka lat temu orzekli że wymóg obcięcia siusiaka jako warunek bycia uznanym za "kobietę" jest sprzeczny z prawem człowieka, bo stanowi nieludzkie traktowanie.
paragraf 131. Making the recognition of transgender persons’ gender identity conditional on sterilisation surgery or treatment – or surgery or treatment very likely to result in sterilisation – which they do not wish to undergo therefore amounts to making the full exercise of their right to respect for their private life under Article 8 of the Convention conditional on their relinquishing full exercise of their right to respect for their physical integrity as protected by that provision and also by Article 3 of the Convention.
Nik nie pundzie do więźnia za Szmolęsk. Od czech lat tukej otem muwie. Muwiełę jusz na Leberce. Nualesz nibysz grochę...... Niekture ludzie chibasz jusz muszo tak sie do kąca rajcoweć zudzeniamy. Prendzy Precesa znienawidzo nisz swoje osobiste gupote.
dziś, piątek 21. maja 2021 Gazeta Wyborcza, Wojcech Czuchnowski
Cała szpalta o "nowym śledztwie smoleńskim". Nie chce mi się czytać, odnotowuję tylko, że temat nie "stygnie". (Głównie chodzi o podejrzenie wysyłania do zachodnich laboratoriów skażonych próbek.)
28 sekund Przemówienie prezydenta Ukrainy, Włodzimierza Zielińskiego podczas Zgromadzenia Narodowego w Sejmie Rzeczypospolitej Polskiej w piątek 11. marca 2022 roku
Komentarz
Bo ?
No nic, w każdym razie chyba kolego nie bardzo wiesz kogo masz po drugiej stronie ekranu. Powiem ci tak, ostatnio oglądałem na jutubie dyskusję odnośnie w miarę świeżej biografii Michnika. Zdałem sobie sprawę, że gdybym miał wtedy do wyboru organizować się i dogadywać z komunistami, czy z prawicą - bym wybrał tak jak Adaś. Mam swoje zdanie odnośnie tzw. ludzi prawicy, wiele spraw przemilczam.
Podobną obsesję ma Ziemkiewicz, tylko że on uważa, że Kaczyński odkopał trumnę Piłsudskiego i chce być nowym Naczelnikiem. Generalnie sanacja w Polsce egejn, a to przecież największe zło. Co im do łba strzela, żeby takimi nieaktualnymi schematami i fobiami wręcz podążać każe, pojęcia nie mam ? Michnik był groźny, Ziemkiewicz tylko śmieszny, ale piana ta sama.
A tu kapuś zwykły, maskujący się ? Zdesperowany ...
Daj spokój z tym żałosnym Cyrkiem Niebezpiecznych Świrów. Oni kilka lat temu orzekli że wymóg obcięcia siusiaka jako warunek bycia uznanym za "kobietę" jest sprzeczny z prawem człowieka, bo stanowi nieludzkie traktowanie.
To nie są zrównoważeni ludzie.
paragraf 131. Making the recognition of transgender persons’ gender identity conditional on sterilisation surgery or treatment – or surgery or treatment very likely to result in sterilisation – which they do not wish to undergo therefore amounts to making the full exercise of their right to respect for their private life under Article 8 of the Convention conditional on their relinquishing full exercise of their right to respect for their physical integrity as protected by that provision and also by Article 3 of the Convention.
Gazeta Wyborcza, Wojcech Czuchnowski
Cała szpalta o "nowym śledztwie smoleńskim".
Nie chce mi się czytać, odnotowuję tylko, że temat nie "stygnie". (Głównie chodzi o podejrzenie wysyłania do zachodnich laboratoriów skażonych próbek.)
→ przy okazji, pierwszy raz gógiel tak mi wskazał wyniki, taką stronę: z listą wątków,
czyli wszystkie (poza hejtparkiem) wątki ze słowem "smoleńsk"
aaaa, GW!
lecz nie zapisałem
że Podkomisja Smoleńska (Macierewicza) zamknęła (skończyła, kropka) raport w dniu 31. listopada 2021.
jedyne, co się dowiedziałem to o wydatkach: w sumie 25 mln złotych
i cisza w mediach...
?
Więc serial trwa...
👣
🐾
🐾
Książka taka
Przemówienie prezydenta Ukrainy, Włodzimierza Zielińskiego podczas Zgromadzenia Narodowego w Sejmie Rzeczypospolitej Polskiej w piątek 11. marca 2022 roku
https://youtube.com/shorts/aTiIeZQly78?feature=share
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia