rozum.von.keikobad napisal(a): Aha, czyli oglądacie Walię. Wahałem się, ale jednak zostaję na Słowacja-Anglia. Mecz walki. A bramkarz Słowaków wyrasta na gwiazdę.
Zrobiłem se multiligę. Oglądam Ruskich, ale z cichym głosem. Głośno lecą Angole i jak coś komentator krzyknie to przełączam. Póki co Bale, jako jedyny z tych wielkich piłkarzy ma Euro, daje radę. Ciąga aż miło.
Jedna rzecz mnie zaskoczyła w meczu Polska-Niemcy; to mianowicie, że słychać było w zasadzie wyłącznie naszych - ile razy Niemiec przy piłce, tyle razy z trybun gwizd ogłuszający. A jak Polak, to jakieś enthuzjastyczne skandowanie.
O co tu chodzi? Mieliśmy przewagę własnego boiska, naprawdę? Czy też dla polskiej transmisji poustawiali mikrofony w polskim sekatorze?
rozum.von.keikobad napisal(a): Aha, czyli oglądacie Walię. Wahałem się, ale jednak zostaję na Słowacja-Anglia. Mecz walki. A bramkarz Słowaków wyrasta na gwiazdę.
na polsacie leci Walia z Rosją równolegle na kompie oglądam Anglie ze Słowacją
marniok napisal(a): offic czytam że Krychowiak przenosi się do PSG
A to szkoda... W Sevilli na pewno gra, bo konkurencja niewielka, a po drugie gra z najlepszymi (min. 6 meczów ligowych z absolutną czołówką + puchary), a w PSG? Z klasowymi to LM, co może w skrajnym przypadku oznaczać jeden przegrany dwumecz z kimś dobrym. Ale kasa misiu, kasa.
marniok napisal(a): a czy Sewilla może cos więcej osiągnąć niz LE? PSG to LM przede wszystkim i chyba też o to chodzi
1/4 LM. To jest w zasięgu Sevilli, jak nie trafią do grupy z mistrzami Włoch i Anglii, a do tego 3. czy 4. drużyną z ligi niemieckiej. No i jak będą chcieli, a nie wiem czy chcą, czy nie wolą wygrywać kolejnych LE.
marniok napisal(a): a czy Sewilla może cos więcej osiągnąć niz LE? PSG to LM przede wszystkim i chyba też o to chodzi
1/4 LM. To jest w zasięgu Sevilli, jak nie trafią do grupy z mistrzami Włoch i Anglii, a do tego 3. czy 4. drużyną z ligi niemieckiej. No i jak będą chcieli, a nie wiem czy chcą, czy nie wolą wygrywać kolejnych LE.
zatem wyższe cele i większa kasia w PSG - chyba ok i naturalne?
Dla niego. Ale co on nas obchodzi? Kasa większa, tytuły to nie wiem, no mistrzostwo krajowe i puchar, ale dla rozwoju to nie wiem czy dobrze. Taki paradoks, że gwiazdy PSG w piłce reprezentacyjnej mało błyszczą.
Komentarz
O co tu chodzi? Mieliśmy przewagę własnego boiska, naprawdę? Czy też dla polskiej transmisji poustawiali mikrofony w polskim sekatorze?
równolegle na kompie oglądam Anglie ze Słowacją
czytam że Krychowiak przenosi się do PSG
PSG to LM przede wszystkim i chyba też o to chodzi
Emery, Sevilla, Krychowiak ->Emery, PSG, Krychowiak