No i po. Dobry mecz, Słowacy osiągnęli co mogli, na 90% grają ze zwycięzcą grupy C, czyli prawdopodobnie Niemcami. Ale gdyby naszym się jednak udało, to na 1/8 jest rywal słabszy niż Szwajcaria. I bardziej zmęczony. A Rosja cóż, została pierwszą drużyną turnieju, którą znam tylko ze skrótów, ale rozumiem, że niewiele straciłem
A Ruskie 1. Aż serwery ichniejsze ze złości padli. Do domu blać prakliata ! Zdaje się, że Putin musi z 8 naturalizować, bo za 2 lata prazdnika nie będzie.
A Walia mnie się bardzo podoba ! Ciekawe ile zespołów z Wysp wyjdzie, są już dwa. Ponoć kibicowsko niszczą wszystkich na stadionach.
A Ruskie 1. Aż serwery ichniejsze ze złości padli. Do domu blać prakliata ! Zdaje się, że Putin musi z 8 naturalizować, bo za 2 lata prazdnika nie będzie.
A Walia mnie się bardzo podoba ! Ciekawe ile zespołów z Wysp wyjdzie, są już dwa. Ponoć kibicowsko niszczą wszystkich na stadionach.
To zależy ile puszczą Włosi i Niemcy Jak ktoś kogoś puści, to Włosi Irlandię (tę "dużą"), bo Niemcy przy odpuszczeniu ryzykują teoretycznie nawet odpadnięcie z turnieju. A realnie 3. miejsce i mecz z Francją w 1/8.
rozum.von.keikobad napisal(a): A Rosja cóż, została pierwszą drużyną turnieju, którą znam tylko ze skrótów, ale rozumiem, że niewiele straciłem
Nie Rozumiesz ! Nie widziałeś jak Walia Ruskich niszczy, a to był piękny pokaz. Grają taką polską piłkę, bardzo dobrze w obronie i znakomite kontry. Oni to mogli spokojnie 5-0 wygrać. Bale miszcz, prawdziwy lider zespołu.
no, a przy wykluczeniu Rosji z IO w Rio to już się armagiedon szykuje
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): A tymczasem jeśli nasi dadzą radę i Irole dadzą radę, to kończymy grupę na miejscu nr 1. Co więcej, wydaje mi się to nawet prawdopodobnem.
Jest jeden problem. Murawa w Marsylii nie nadaje się do niczego. Odwołują kolejne treningi. To może być mecz przypadków i ... kontuzji.
ee za pięknie. Irole wtopią choć niewiele - 1, góra 2 do zera. Mam nadzieję że choć my wygramy, bo ta Ukraina coś za bardzo rozbita żeby to była prawda.
Ależ dżondra u tayszy radzieckich jak ten kolo biegał po boisku z opaską kapitana i nikt nie chciał po nią sięgnąć. To w ogóle nie jest drużyna, co za porażka. Trenerowi nawet się nie chciało po jajach drapać.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): A tymczasem jeśli nasi dadzą radę i Irole dadzą radę, to kończymy grupę na miejscu nr 1. Co więcej, wydaje mi się to nawet prawdopodobnem.
Jest jeden problem. Murawa w Marsylii nie nadaje się do niczego. Odwołują kolejne treningi. To może być mecz przypadków i ... kontuzji.
No ale murawa jest ta sama dla obu drużyn, nieprawdaż? Więc co za problem?
Mimo wielkiej profesjonalizacji futbolu atmosfera w zespole jest cały czas sprawą wybitnie ważną, żeby nie powiedzieć kluczową. Kiedy Nawałka zrezygnował z uszatego Mili (bardzo pozytywna jednostka) zastanawiałem się, czy czegoś nie zburzy. Ale nie. Oglądałem parę filmików z życia kadry. Jest wszystko tak jak trzeba. Grupa zamuleńców (jak to sportowcy), profesjonalny, poukładany Lewy, trochę zamknięty Kuba, zdziwiony wiecznie Milik, czy "ja pierdole jak tu fajnie" Kapustka. Ale jest i dwóch asów w postaci Peszkina i Grosika (który katuje discopolo), regularnie gadających głupoty, mistrz ciętej riposty Szczęsny (on jest dokładnie jak ojciec), klejący ze wszystkich Jędza (Jędrzejczyk) i dwóch nadających ton atmosferze czyli Mączyński i Krychowiak. Jest i maskotka, po której wszyscy trochę jadą, czyli Pazdan, taki wrażliwiec, który zawsze kiedy stara się odgryźć to mu nie wyjdzie. Ten cały zespół przypomina dobrze zgraną klasę.
Jeżeli grasz dobrze, jesteś w formie, optymalne warunki tylko to uwypuklają. Dla zespołów w dołku, dzięki różnym dziwnym zdarzeniom i warunkom, przypadkowość może dać wiatr w żagle. Ale oczywiście, masz dużo racji, jak jest się lepszym to zawsze. Jednak ...
Jeżeli grasz dobrze, jesteś w formie, optymalne warunki tylko to uwypuklają. Dla zespołów w dołku, dzięki różnym dziwnym zdarzeniom i warunkom, przypadkowość może dać wiatr w żagle. Ale oczywiście, masz dużo racji, jak jest się lepszym to zawsze. Jednak ...
Aż mi się radzieckie przysłowie przypomniało, w sam raz na ten mundial: Płochomu tancioru jajca mieszajut!
Ano.. tylko ten zabity anglik to już bez uśmieszku. Dobrze że skoro ich nie wyrzucili, sami odpadli. Ale władze jak zwykle bez jaj - i to się chyba nie zmieni
Nie Ignac, gra na kartoflisku to gra przypadków. W każdym razie, tak tylko gadam, Ukraińcy mają same problemy, boisko jest jednym z nich. Mogą być złośliwi i wyładowywać frustracje na nogach naszych zawodników. A grać będą cokolwiek do pierwszej bramki. Jeżeli się jakoś zepną to brama zakończy ich spinę.
TecumSeh napisal(a): Ano.. tylko ten zabity anglik to już bez uśmieszku. Dobrze że skoro ich nie wyrzucili, sami odpadli. Ale władze jak zwykle bez jaj - i to się chyba nie zmieni
TecumSeh napisal(a): To będzie trochę mecz prawdy dla nas. Szczególnie dla ataku, ale dla obrony też.
W każdym razie, uważam że mamy większe szanse na pierwsze miejsce niż Niemcy. Ukraina gra o nic, marzy żeby do domu w końcu pojechać, żeby koszmar się skończył. A Irlandia bardzo dobrze broni i nie odkryje się kiedy stracą bramkę. Oni teraz mają 2-1 w bramkach, jeżeli przegrają 0-1,0-2 to mogą przy 3 punktach wejść. Będą murować, do samego końca, a może coś z kontry ukłują ?
Nie wiem czy z czasów Surkisa pozostały jakieś dobre kontakty, ale Boniek byłby głupcem, gdyby tego z nimi nie załatwił. Plus smarowanie od Niemców, żeby najlepszemu szpilerowi najlepszego ichniego klubu nikt nie zrobił krzywdy.
qiz napisal(a): Nie wiem czy z czasów Surkisa pozostały jakieś dobre kontakty, ale Boniek byłby głupcem, gdyby tego z nimi nie załatwił. Plus smarowanie od Niemców, żeby najlepszemu szpilerowi najlepszego ichniego klubu nikt nie zrobił krzywdy.
Ja jestem uczciwym człowiekiem. Miało być 2:0 - i jest 2:0!
Komentarz
A Rosja cóż, została pierwszą drużyną turnieju, którą znam tylko ze skrótów, ale rozumiem, że niewiele straciłem
Co więcej, wydaje mi się to nawet prawdopodobnem.
To w ogóle nie jest drużyna, co za porażka.
Trenerowi nawet się nie chciało po jajach drapać.
Osiągnięcia raszian empajer na Euro :-(
Płochomu tancioru jajca mieszajut!
Dobrze że skoro ich nie wyrzucili, sami odpadli.
Ale władze jak zwykle bez jaj - i to się chyba nie zmieni