Nayprzednieysze zaś, jak się Austriacy drożyli ze swoją kupą gówna o nazwie Bank Jakiśtam, aż ich wyprzedzili na finiszu Włochulce, tak że się don Mateo wyprztykał z hajsu i okazał Ałstriakom grzecznego fakolca. Coraz częściej mnie ostatnio nachodzi chętka na uprzejme uniesienie kącików ust: hue hue huehuehue!!!1
Rafał Antczak nowym prezesem Giełdy. Nie wiecie kto to Rafał Antczak? To taki Ryszard Petru tylko inaczej się nazywa. Ten sam życiorys, te same poglądy, te same powiązania, nawet optycznie podobny.
los napisal(a): Rafał Antczak nowym prezesem Giełdy. Nie wiecie kto to Rafał Antczak? To taki Ryszard Petru tylko inaczej się nazywa. Ten sam życiorys, te same poglądy, te same powiązania, nawet optycznie podobny.
O przepraszam. Współtwórca programu gospodarczego PO w 2005 r. Znaczy, w hierarchii o oczko lub dwa wyżej od Rubikonia. Ostatnio na wygnaniu w Deloitte, ale głodem raczej nie przymierał ;-)
romeck napisal(a): antyleft: Biedne banki i banksterzy w okresie I-XI powiększyły swoje wpływy o 20% w porównaniu z rokiem poprzednim. A mieli wszyscy upaść. twit
?
Nie wiem czy to ma związek, ale w tym roku firma w której pracuje wykaże dużo większy zysk w 2016. Przyczyna jest taka że przyszła skarbówka i zaczęła trzepać, zwłaszcza pod kątem faktur wystawianych przez spółkę matkę w Danii. Typowa optymalizacja podatkowa. Być może jest to szersza akcja.
romeck napisal(a): antyleft: Biedne banki i banksterzy w okresie I-XI powiększyły swoje wpływy o 20% w porównaniu z rokiem poprzednim. A mieli wszyscy upaść. twit
?
Nie wiem czy to ma związek, ale w tym roku firma w której pracuje wykaże dużo większy zysk w 2016. Przyczyna jest taka że przyszła skarbówka i zaczęła trzepać, zwłaszcza pod kątem faktur wystawianych przez spółkę matkę w Danii. Typowa optymalizacja podatkowa. Być może jest to szersza akcja.
Hue hue huehuehue.
Ergo - to logiczne. Musieli do tego stopnia wykazać podwyższenie dochodów, że aż muszą wycofać się z Polski.
Tem niemniej, tak z drugiej strony, pamiętajmy ze z naszymi 19% CIT jesteśmy na tle Wujni jednym z państw o niskim CIT. Wot choćby taka Dania... Ło, spoźrzałem i widzę, że w ostatnich 10 latach wykonała znaczną pracę - zmniejszyli tamtejszy CIT z 28% do 22%
W sumie to lepiej byłoby wsadzić Petru na miejsce Morawieckiego - przy jego talencie, to zanim by zrobił jakiś większy szwindel, to zdążyłby się wcześniej wygadać prasie, albo doniósłby sam na siebie prokuraturze.
Jegomość gadane ma pierwsza klasa i tego nikt tu nigdy nie kwestionował.
Rozchodzi się o resztę, czyli (a) rzeczywistą siłę sprawczą i (b) faktyczne interesy, które realizuje. W obu tych sprawach panuje poznawcze pomieszanie z poplątaniem, a kiedy rzeczy się w końcu staną jasnymi, może być po wszystkim, czego obawia się piszący te słowa.
Moc frazesu... Kilka słówek i już nikt nie pamięta nominacji Rafała Antczaka. Słówka rozpraszają się w niebycie z prędkością 340 m/s a prezes pobiera kasę i ma moc sprawczą. Obie spore.
Dziwicie się psychopatom, że tak ochoczo korzystają z frazesów?
Zmieniamy filozofię. Teraz to my sporządzimy zeznanie za podatnika, a on będzie mógł je skontrolować
Podczas wypełniania wniosku podatnik wypełni maksymalnie 36 pól i będzie mógł skorzystać m.in. z rozliczenia wspólnie z małżonkiem, ulgi na dzieci, ulgi rehabilitacyjnej, podwyższonych kosztów uzyskania przychodów oraz możliwości przekazania 1 procenta podatku wybranej organizacji pożytku publicznego.
Choć wielu emerytów i rencistów nie ma obowiązku składnia zeznania podatkowego, to decyduje się na to ze względu na chęć przekazania 1% podatku dla wybranej organizacji pożytku publicznego. Obecnie w takiej sytuacji wypełnia się cały formularz PIT-37. Po zmianach wystarczy tylko złożenie oświadczenia mieszczącego się na druku wielkości połowy kartki A4. Formularz PIT-OP będzie można złożyć zarówno w formie elektronicznej, jak i papierowej
Może ujechać jeszcze bardzo długo. Zważywszy na to, że jak zatonie, to z całą formacją do której się przyczepił a i my nie bardzo mamy inne wyjście, niż popieranie hochsztaplera.
Komentarz
Podbijam wątek z tej okazji.
Biedne banki i banksterzy w okresie I-XI powiększyły swoje wpływy o 20% w porównaniu z rokiem poprzednim. A mieli wszyscy upaść.
twit
?
Ergo - to logiczne. Musieli do tego stopnia wykazać podwyższenie dochodów, że aż muszą wycofać się z Polski.
Tem niemniej, tak z drugiej strony, pamiętajmy ze z naszymi 19% CIT jesteśmy na tle Wujni jednym z państw o niskim CIT. Wot choćby taka Dania... Ło, spoźrzałem i widzę, że w ostatnich 10 latach wykonała znaczną pracę - zmniejszyli tamtejszy CIT z 28% do 22%
Obczajta jak chceta: https://home.kpmg.com/xx/en/home/services/tax/tax-tools-and-resources/tax-rates-online/corporate-tax-rates-table.html
krótko i na temat
http://wpolityce.pl/polityka/324080-brawurowa-odpowiedz-mateusza-morawieckiego-na-klamstwa-pod-adresem-polski-wicepremier-dla-cnn-wsluchujemy-sie-w-glos-90-proc-populacji
jeśli tak dalej pójdzie, to jestem gotowa odszczekać wszystko, co złego o nim napisałam
Rozchodzi się o resztę, czyli (a) rzeczywistą siłę sprawczą i (b) faktyczne interesy, które realizuje.
W obu tych sprawach panuje poznawcze pomieszanie z poplątaniem, a kiedy rzeczy się w końcu staną jasnymi, może być po wszystkim, czego obawia się piszący te słowa.
Dziwicie się psychopatom, że tak ochoczo korzystają z frazesów?
Niby nic, ale ok. Zwłaszcza dla emerytów.
(mignęło mi info w tvpinfo, chyba dobrze przeczytałem)
Mogli już lepiej dać Rafalskiej, skoro WSieci "zajęło" sobie JarKacza.