Skip to content

Mateusz Morawiecki na premiera - kolejna wrzutka

1141517192097

Komentarz

• DMC napisal(a):
    romeck napisal(a):
    MM - człowiekiem roku gazety polskiej.
    (mignęło mi info w tvpinfo, chyba dobrze przeczytałem)
    http://m.niezalezna.pl/91653-mateusz-morawiecki-czlowiek-roku-gazety-polskiej-za-rok-2016 stary news

Mogli już lepiej dać Rafalskiej, skoro WSieci "zajęło" sobie JarKacza.
    Mogli albo i nie. Jest w tej nagrodzie jakaś logika - laureat z 2005 r. się przypomina.
  • W budżecie pieniędzy na rozwój tak naprawdę nie ma. Jak powiedziałem - i to nie żartowałem - z budżetu minister rozwoju nie dostał ani złotówki na rozwój. W związku z tym musimy zrobić wszystko co możliwe, żeby wesprzeć naszych przedsiębiorców, żeby oni chcieli pracować w tych również małych ośrodkach, również w obszarach wiejskich - powiedział Morawiecki.
    http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/plan-morawieckiego,137,0,2257289.html

Znamy plan Morawieckiego. Kaski nie ma na rozwój, więc pozostaniemy przy slajdach. :D
  • Czyli ten paskudny minister finansów jak mu tam nie daje kasy temu dobremu ministrowi rozboju jak mu tam?
  • los napisal(a):
    Czyli ten paskudny minister finansów jak mu tam nie daje kasy temu dobremu ministrowi rozboju jak mu tam?
    Kawał wuja z tego ministra finansów.
  • Skoro PJK nie ogarnia, to może w końcu opozycja zmusi MM do pracy? ;)

image
  • Skoro PJK nie ogarnia, to może w końcu opozycja zmusi MM do pracy? ;)

image
  • On niestety pracuje ciężko i efektywnie. Tylko pracodawcę ma nie tego, co niektórym się wydaje.
  • los napisal(a):
    Czyli ten paskudny minister finansów jak mu tam nie daje kasy temu dobremu ministrowi rozboju jak mu tam?
    Odwołać obu, sukinsynów!
  • qiz napisal(a):
    Odwołać obu, sukinsynów!
    Niech walczą na śmierć i życie.

• edytowano February 2017
    peterman napisal(a):
    los napisal(a):
    Kawał wuja z tego ministra finansów.
    A to oni się znają?! :)
  • Coraz śmielej rozwija się krytyka Strategii Ogólnego Rozwoju Czołowego Stratega Rządu i Zbawcy Kraju.
    Polecam artykuł w dzisiejszym DoRzeczy,
    Jeszcze trochę, a ktoś krzyknie gromkim głosem "Król jest nagi". Bardzo na to liczę, bo ten bankier po prostu jest dyletantem w tej dziedzinie, a w rządzie ma przeciwko sobie fachowców. Oraz, wszystko na to wskazuje, panią Premier.
  • doRzeczy jest opozycyjna, jak pojawi się krytyka wSieci to będzie coś znaczyć
  • wSieci głosy krytyki pod adresem pana MM, może nie tak wyraźne, pojawiały się już wcześniej.
  • Sieci to Bierecki a ci panowie się nie bardzo lubią.
  • Jak dla mnie to może sobie JK pana Mateusza zwalniać. Istotne w tej operacji są dwie sprawy: kto za niego oraz jaka narracja dla świata zewnętrznego. Bardzo ważne, aby to nie był ekonomiczny samobój.
  • Rafał napisal(a):
    Jak dla mnie to może sobie JK pana Mateusza zwalniać. Istotne w tej operacji są dwie sprawy: kto za niego oraz jaka narracja dla świata zewnętrznego. Bardzo ważne, aby to nie był ekonomiczny samobój.
    Wywalenie gnidy MM to już plus dodatni. Ten człowiek nic nie zrobił przez ostanie 1,5 roku, prócz robienia dobrze banksterom.
  • A prezentacje w PowerPoincie i okrągłe gadanie na okragło?
  • Jak wyżej - może JK wyrzucić MM bo to on rządzi i odpowiada za całość. Niech wyrzuca jeśli widzi powody po temu. Ja powodów nie widzę. Stwierdzenia że "to gnida" i "dobrze robi banksterom" oraz "nic nie zrobił przez ostatnie 1,5 roku" to czyste emocje. Powtarzam co ja widzę , że zrobił:
    - deficyt budżetowy jest finansowany czyli obligacje rolowane po stosunkowo niskim koszcie, a to warunek konieczny funkcjonowania gospodarki i rządu
    - nowe zagraniczne inwestycje prywatne, w szczególności bezpośrednie, napływają w tempie przyzwoitym, a to bardzo się przydaje szczególnie w sprawie zmniejszenia bezrobocia i zmniejszenia emigracji
    - repolonizacja bankowości, czyli przesuwanie ośrodka kształtowania polityki kredytowej i centrum decyzji kredytowych dotyczących polskich kredytobiorców do Polski, następuje - zakup pakietu kontrolnego Pekao S.A to okazja, ale i spektakularne przyspieszenie w tym zakresie - no chyba że to jest "robienie dobrze banksterom"
    Pewnie są i inne osiągnięcia i niektóre slajdy z PP są już projektami, a nawet weszły w etap realizacji. Tak więc obiektywnie coś robi i to robi dokładnie to do czego został wynajęty. Do robienia tego PP jest bardzo przydatny i gładka gadka oraz szczerzenie zębów do grubych ryb też. Z lekką złośliwością dodam, że są do tego znacznie bardziej przydatne niż świetna znajomość matematyki finansowej, modeli prognostycznych i wycen derywatywów oraz psychologii kredytobiorców frankowych i spekulantów opcyjnych, a także prawa o publicznym obrocie i bazylejskich dyrektyw bankowych. Może to wielu wkurzać, ale zarządzanie i wywieranie wpływu bardziej na tym polega niż na wiedzy specjalistycznej.
  • los napisal(a):
    Sieci to Bierecki a ci panowie się nie bardzo lubią.
    Ważne (chyba?), że obydwie gazetki czyta Kaczor.
    Głos rozsądku!

Tymczasem (pod nieobecność Pani Premier- znaczące! :-/ ):

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/plan-morawieckiego-co-zaklada/xlxlvz
    Rada Ministrów zaakceptowała we wtorek Strategię na rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju nazywaną planem Morawieckiego
  • Iii, więcej pożytku by było, gdyby forumki poczytał, a i lektura ciekawsza ;)
  • Pigwa napisal(a):
    Iii, więcej pożytku by było, gdyby forumki poczytał, a i lektura ciekawsza ;)
    Powiem tak: zarekomendowałem komu trza zaznaczając że pisza tu także jełopy (jak ja) i piszą bzdury (jak ja).

a teraz werble proszem:

Wiem że rekomendacja poszła gdzie trza i wiem że kilka razy czytane było.

także wienc ten tego........
  • Dobrze, że Kolega uprzedził, ostatnio bowiem zdecydowanie za często się odzywam :)
  • Ciekawe czy MM czyta ;-)
  • Brzost napisal(a):
    Ciekawe czy MM czyta ;-)
    Pewnie ma od tego ludzi... ;)
  • Być może.....kto wie.
  • dyzio napisal(a):
    Głos rozsądku!

Tymczasem (pod nieobecność Pani Premier- znaczące! :-/ ):

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/plan-morawieckiego-co-zaklada/xlxlvz
    Rada Ministrów zaakceptowała we wtorek Strategię na rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju nazywaną planem Morawieckiego
    A to ciekawosteczka, gdyż to właśnie Pani Premier odesłała danę Strategię do poprawki. A tu łobuziaki klepnęły pod jej nieuwagę. Nieładnie.
  • mmaria napisal(a):
    Coraz śmielej rozwija się krytyka Strategii Ogólnego Rozwoju Czołowego Stratega Rządu i Zbawcy Kraju.
    Polecam artykuł w dzisiejszym DoRzeczy.
    Kupiłem a tam wywiad ze Stypułkowskim. Tak mocnych środków jak wywiady z mordercami to się nie spodziewałem.

los napisal(a):
    Kupiłem a tam wywiad ze Stypułkowskim. Tak mocnych środków jak wywiady z mordercami to się nie spodziewałem.

Napisz parę słów więcej, bo nie mam pojęcia, o co chodzi. Wywiadu nie czytałam, ale chyba nie jest to istotne, a z m-bankiem nigdy nie miałam do czynienia.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.