A Państwa zachęcamy by wraz z nami cieszyli się lekturą tej listy beneficjentów konkursu dotacji na działania informacyjne dotyczące Funduszy Europejskich, którą właśnie ogłosiło Ministerstwo Rozwoju. W końcu chodzi o potężną sumę 2 896 636 złotych! I tak zwycięzcami konkursu zostali: Interia.pl - 474 442 zł Puls Biznesu, Puls Biznesu Weekend, portale: bankier.pl, pb.pl - 417 408 zł Dziennik Gazeta Prawna, portale: gazetaprawna.pl, dziennik.pl. forsal.pl. - 400 000 zł Rzeczpospolita, portal: rp.pl - 398 273 zł Onet.pl - 322 940 zł Super Express - 299 943 zł Gość Niedzielny - 141 630 zł Angora - 111 000 zł Twój Styl, Pani, PC Format - 126 000 zł Do Rzeczy - 110 000 zł W Sieci - 95 000 zł
randolph napisal(a): To są kwoty które absolutnie nie porażają - w sam raz na sfinansowanie przez jeden rok całkowitych kosztów etatów: od jednego do pięciu.
Mimo wszystko - jakieś 70% to otwarci wrogowie Polski...
Rozumiem że maja promować te fundusze i zapewne ten konkurs jest jednym z warunków ich otrzymania. Proszę mi więc wymienić portale internetowe oraz prasę o największej ilości użytkowników które w tym konkursie startowały. Ile jest "naszych" o wystarczającej ilości tychże i ile startowało?
no przecie! zostaniemy w Unii tylko tak długo dopóki można kasę doić, potem zmienią się paradygmaty i wektor, słyszałem w telewizorze. juz za Kurskiego
W Unii cenny jest tylko wspólny rynek, czy też to co z niego pozostało. Budżet UE to maszynka do marnotrawienia pieniędzy. Na szczęście niezbyt wielkich w proporcji do PKB.
randolph napisal(a): To są kwoty które absolutnie nie porażają - w sam raz na sfinansowanie przez jeden rok całkowitych kosztów etatów: od jednego do pięciu.
No i juz jest efekt: onet pisze o aferze reprywatyzacyjnej. Jakies to obrzydliwe, ale moze nie nalezy wybrzydzac.
Wśród uczestników widać m.in. prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego, wicepremiera, ministra rozwoju i finansów Mateusza Morawieckiego, wicepremiera, ministra kultury Piotra Glińskiego, ministra spraw wewnętrznych i administracji Mariusza Błaszczaka, wicemarszałka Sejmu Ryszarda Terleckiego, marszałka Senatu Stanisława Karczewskiego oraz przedstawicieli części rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej.
qiz napisal(a): A na liście powyżej brakuje Antuana. Querde, sądzę, że moglibyśmy zrobić listę posłów i ministrów i przypisać ich do stronnictw.
czasem ktoś jest, czasem nie ma - bo np. miał akurat coś innego do zrobienia w tym czasie nie róbmy paranoi, obecność na miesięcznicy nie jest obowiązkowa
Dąbrowski w trakcie rozmowy z szefową rządu pytał m.in. jak to się stało, że nie było jej w grupie, która spotkała się z prezydentem USA. Poruszył także temat kongresu PiS, na którym Szydło nie zabrała głosu. „To już kolejna taka sytuacja, można powiedzieć, gdzie jest pani w cieniu. Jak pani to skomentuje?” – pytał.
Kurs ma być z dnia poprzedzającego dzień wzięcia kredytu, wg kursów średnich NBP. Różnice bilansowe mają być pokrywane z Funduszu Restrukturyzacyjnego. FR ma być finansowany z obowiązkowych wpłat banków, proporcjonalnie do posiadanego portfela kredytów walutowych. (vide projekt ustawy, art. 13-16)
celnik.mateusz napisal(a): Kurs ma być z dnia poprzedzającego dzień wzięcia kredytu, wg kursów średnich NBP. Różnice bilansowe mają być pokrywane z Funduszu Restrukturyzacyjnego. FR ma być finansowany z obowiązkowych wpłat banków, proporcjonalnie do posiadanego portfela kredytów walutowych. (vide projekt ustawy, art. 13-16)
To jest tak jak z pewnym grafomanem ze Śląska uznającym się za wielkiego pisorza. Facet jest bardzo utalentowany - ale jedynie w dziedzinie autopromocji. Wychował sobie czirliderki, które na każdą jego wypocinę mlaskają: och i ach. Na moją krytykę odpowiadają: Przeczytaj i dopiero potem się wypowiedz. Czytam - i utwierdzam się w poglądzie. I tyle z tego mam co dysgust i stracony czas. Śląski grafoman pisze grafomanię, bo taka jego natura.
Ustawę też przeczytałem - i też utwierdziłem się w poglądzie. To towarzystwo mogło tylko stworzyć dzieło zgodne z ich naturą.
Komentarz
https://mobile.twitter.com/V_of_Europe/status/867451789251158017
A Państwa zachęcamy by wraz z nami cieszyli się lekturą tej listy beneficjentów konkursu dotacji na działania informacyjne dotyczące Funduszy Europejskich, którą właśnie ogłosiło Ministerstwo Rozwoju. W końcu chodzi o potężną sumę 2 896 636 złotych! I tak zwycięzcami konkursu zostali:
Interia.pl - 474 442 zł
Puls Biznesu, Puls Biznesu Weekend, portale: bankier.pl, pb.pl - 417 408 zł
Dziennik Gazeta Prawna, portale: gazetaprawna.pl, dziennik.pl. forsal.pl. - 400 000 zł
Rzeczpospolita, portal: rp.pl - 398 273 zł
Onet.pl - 322 940 zł
Super Express - 299 943 zł
Gość Niedzielny - 141 630 zł
Angora - 111 000 zł
Twój Styl, Pani, PC Format - 126 000 zł
Do Rzeczy - 110 000 zł
W Sieci - 95 000 zł
zostaniemy w Unii tylko tak długo dopóki można kasę doić, potem zmienią się paradygmaty i wektor, słyszałem w telewizorze. juz za Kurskiego
Jakies to obrzydliwe, ale moze nie nalezy wybrzydzac.
Delfin chyba po raz pierwszy sie pojawił?
No, no...
Ciekawostka- zawsze, gdy pojawia się ON, to nie ma PBS. I wicewersał.
Querde, sądzę, że moglibyśmy zrobić listę posłów i ministrów i przypisać ich do stronnictw.
nie róbmy paranoi, obecność na miesięcznicy nie jest obowiązkowa
http://wpolityce.pl/m/gospodarka/352012-prezydencki-projekt-ustawy-ws-frankowiczow-ciekawy-i-potrzebny-morawiecki-musimy-wesprzec-tych-ktorzy-wymagaja-tego-wsparcia
Ustawę też przeczytałem - i też utwierdziłem się w poglądzie. To towarzystwo mogło tylko stworzyć dzieło zgodne z ich naturą.