Skip to content

Mateusz Morawiecki na premiera - kolejna wrzutka

1303133353697

Komentarz

• Przeczytełem ten anekdot zes pirogamy i widze wew tem poraszkie pijarowo.

Wew Polszcze takasz prencypalna gorliwoś wew postnem obgryzowywaniu nie dodawa ponktów za swojskoś. Lepij bełoby jakbysz sie obżar temisz pirogamy jak bonk i jeszcze wytrombieł flaszkie. Kwacha za tako swojskoś narud pszeca umniłował.
  • Bylem doradca Tuska, ale mnie nie sluchal.
    Jadlem u Sowy, ale mi nie smakowalo.

Kopirajt ktos z TT
  • Oj, synek Prezesa chyba będzie musiał zamknąć te Internety...
  • los napisal(a):
    Bardzo naturalna kariera, wszyscy tak mieliśmy, czyż nie?
    Nie czeba zara zazdraszczyć. Ot, opacznoś takosz zrzondzeła. Jak to muwio, niekture sie wew szczemśliwej jarmułce urodzeli i tyla.

• Pamiętam jak przed laty kolega zapodał mi, że trzyma pieniądze w WBK u Morawieckiego i nie mogłam się nadziwić, że synowi Kornela dali bank. - Co się dziwisz, to dobrze wykształcony finansista - odpeedział kolega.
  • Mania napisal(a):
    Pamiętam jak przed laty kolega zapodał mi, że trzyma pieniądze w WBK u Morawieckiego i nie mogłam się nadziwić, że synowi Kornela dali bank. - Co się dziwisz, to dobrze wykształcony finansista - odpeedział kolega.
    Właśnie w tej dziedzinie wykształcenia nie ma ani trochę.
  • edytowano December 2017
    I powołał (edit), a raczej przejął:
    W skład nowej Rady Ministrów zostali powołani:
    - Mateusz Morawiecki, prezes Rady Ministrów, na urząd ministra rozwoju i finansów,
    - Beata Szydło, na urząd wiceprezesa Rady Ministrów,
    - Piotr Gliński, na urząd wiceprezesa Rady Ministrów i urząd ministra kultury i dziedzictwa narodowego,
    - Jarosław Gowin, na urząd wiceprezesa Rady Ministrów i urząd ministra nauki i szkolnictwa wyższego,
    - Mariusz Błaszczak, na urząd ministra spraw wewnętrznych i administracji,
    - Antoni Macierewicz, na urząd ministra obrony narodowej,
    - Witold Waszczykowski, na urząd ministra spraw zagranicznych,
    - Zbigniew Ziobro, na urząd ministra sprawiedliwości,
    - Anna Zalewska, na urząd ministra edukacji narodowej,
    - Jan Szyszko, na urząd ministra środowiska,
    - Elżbieta Rafalska, na urząd ministra pracy, rodziny i polityki społecznej,
    - Krzysztof Jurgiel, na urząd ministra rolnictwa i rozwoju wsi,
    - Andrzej Adamczyk, na urząd ministra infrastruktury i budownictwa,
    - Konstanty Radziwiłł, na urząd ministra zdrowia,
    - Marek Gróbarczyk, na urząd ministra gospodarki morskiej i żeglugi śródlądowej,
    - Anna Streżyńska, na urząd ministra cyfryzacji,
    - Witold Bańka, na urząd ministra sportu i turystyki,
    - Krzysztof Tchórzewski, na urząd ministra energii,
    - Beata Kempa, na urząd ministra, członka Rady Ministrów,
    - Elżbieta Witek, na urząd ministra, członka Rady Ministrów,
    - Mariusz Kamiński, na urząd ministra, członka Rady Ministrów.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• los napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Pamiętam jak przed laty kolega zapodał mi, że trzyma pieniądze w WBK u Morawieckiego i nie mogłam się nadziwić, że synowi Kornela dali bank. - Co się dziwisz, to dobrze wykształcony finansista - odpeedział kolega.
    Właśnie w tej dziedzinie wykształcenia nie ma ani trochę.
    Wtedy nawet nie wiedziałam, że on jest historykiem...
  • polmisiek napisal(a):
    W podrozy piatkowy post nie obowiazuje... moze o to, ze to wieprzowina sie rozchodzilo
    Celnie!

Dwa - katolik zje mięso w piątek (bo jakaś-tam sytuacja) i się wyspowiada. Nie wierzę w takie ostentacyjno-dziwne "świadecwo wiary"

• Filioquist napisal(a):
    brawarysta z pąpremiera - prędzej zje okrawki ciasta niż złamie post

ciekawe, czy tańczy damsko-męsko
    @półmiśku, lajki subito! :)
  • Gnębą napisal(a):
    Przeczytełem ten anekdot zes pirogamy i widze wew tem poraszkie pijarowo.

Wew Polszcze takasz prencypalna gorliwoś wew postnem obgryzowywaniu nie dodawa ponktów za swojskoś. Lepij bełoby jakbysz sie obżar temisz pirogamy jak bonk i jeszcze wytrombieł flaszkie. Kwacha za tako swojskoś narud pszeca umniłował.
    @półmiśku, lajki subito! :)

• romeck napisal(a):
    polmisiek napisal(a):
    W podrozy piatkowy post nie obowiazuje... moze o to, ze to wieprzowina sie rozchodzilo
    Celnie!

Dwa - katolik zje mięso w piątek (bo jakaś-tam sytuacja) i się wyspowiada. Nie wierzę w takie ostentacyjno-dziwne "świadecwo wiary"

Zawsze można zadzwonić do księdza proboszcza i poprosić o dyspensę :)
  • romeck napisal(a):

Czy dobrze rozumiem, że Kolega mówi o sytuacji "zgrzeszę ciężko, ale się wyspowiadam"? Bo to się dość mało katolickie wydaje..

Mania napisal(a):
    Dzisiejsza miesięcznica. Mefju przyszedł, Tony nie przyszedł.
    image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
    Nie mogie. Jaki Tony?
    Wedle tej fotki to przede wszystkim Prezes nie przyszedł. Jego Kot takoż.

(przepraszam, że komentuję nieaktualne, ale dopiero teraz tego fejka załważyłam - oczywiście i JK, i AM na miesięcznicy byli obecni jak zwykle).
  • Dajcie spokój z tą koszernoscią. Ludziska się spowiadają z plasterka kiełbasy w piątek zjedzonego a z bliźnim 30 i więcej lat koty drą o kawałek miedzy.
  • Pigwa napisal(a):
    Zawsze można zadzwonić do księdza proboszcza i poprosić o dyspensę
    Albo skończyć odpowiednią liczbę lat (ile?), bo wonczas pono posty nie obowiązujo.

• Maria napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Dzisiejsza miesięcznica. Mefju przyszedł, Tony nie przyszedł.
    image
    Nie mogie. Jaki Tony?
    Wedle tej fotki to przede wszystkim Prezes nie przyszedł. Jego Kot takoż.

(przepraszam, że komentuję nieaktualne, ale dopiero teraz tego fejka załważyłam - oczywiście i JK, i AM na miesięcznicy byli obecni jak zwykle).
    dopisałam - wcześniej
  • Maria napisal(a):
    Pigwa napisal(a):
    Zawsze można zadzwonić do księdza proboszcza i poprosić o dyspensę
    Albo skończyć odpowiednią liczbę lat (ile?), bo wonczas pono posty nie obowiązujo.

60 lat. Ale mało osób w to wierzy,

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• loslos
    edytowano December 2017
    Ilościowe. Jakościowe nadal.

Acha, w gościnie i na stołówce post jakościowy też nie obowiązuje. " Z przestrzegania wstrzemięźliwości zwolnione są osoby chore oraz te, które nie mają możliwości wyboru pokarmu."
  • Kąśliwy cytat z tego Maciejewskiego:
    "Morawiecki będzie takim politykiem, jakim katolikiem był Jerzy Andrzejewski."
    Nie wiem czy on chce dobrze. Może. Metody i środki jakie stosuje to jednak rzeczywiście jakaś mieszanka propagandy komunistycznej, sowieckich czytanek, prymitywnego pijaru korporacyjnego i pogadanek motywacyjnych w stylu amwejowskim. Naprawdę ciężko strawne i niepolskie to jest. W sam raz dla lemingów. W żargonie korporacyjnym oddaje to angliczyzm: przeciwskuteczne.
  • los napisal(a):
    Ilościowe. Jakościowe nadal.

Acha, w gościnie i na stołówce post jakościowy też nie obowiązuje. " Z przestrzegania wstrzemięźliwości zwolnione są osoby chore oraz te, które nie mają możliwości wyboru pokarmu."
    Ogólnie katolik ma w takiej sytuacji kilka zgodnych z zasadami wiary rozwiązań. Obgryzanie brzegów, jeśli ta historyjka jest prawdziwa, wygląda na lekkie dziwactwo.
  • Może lubi zdrowe jedzenie i nie miał zaufania do mielonego? Mąkę trudniej spaprać.
  • Mąka zabija. Dla zdrowotności lepiej by zrobił, gdyby wydłubał samo mięsiwo.
  • Mam kolejną teorię spisku. Być może pan Mateusz może się okazać użyteczny.
  • Użyteczny będzie na pewno. Pytanie dla kogo.
    Chyba większość obecnych teorii, to teorie spisku.
    A w czym tkwiłaby owa użyteczność?
  • W kontynuacji tego co odwieczne. Chyba z krótka przerwą pod koniec XVII wieku ale wtedy to była sytuacja nadzwyczajna.
  • To może poproszę o wskazówkę, bo jakoś nie mogę skojarzyć tej końcówki XVII z niczym.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.