Skip to content

Mateusz Morawiecki na premiera - kolejna wrzutka

1505153555697

Komentarz

• Gadane ma jak rasowy polityk, tylko ciężko mu będzie się z tego wszystkiego wyślizgać. Zbałamucić jednego szefa z centrali jednak łatwiej niż 38 mln gapiów.
  • ad mostów

A to nie jest tak, że te mosty i tak były w planach (samorządów, lokalnie), a Nowy Manitou (?) je tylko zebrał zusamen do kupy i ogłosił jako swoje (projekty, rządowe)?
    Podobnie, jak Macierwewicz wytknął na twitterze zakup karabinków przywłaszczony przez PMM.
  • edytowano May 2018
    Chyba nie.
    Jeśli to ma mieć jakikolwiek sens, te mosty muszą być w ciągach dróg krajowych czyli rządowych (zarządzanych przez GDDKiA). Samorządy więc odpadają, ale mogły być w programach wieloletnich budowy dróg krajowych. Do sprawdzenia, bo plany to informacja publiczna.
  • Więc na razie mamy:
    obiecane 2 mld zł na... projekty
    obiecane projekty na 2020 rok.
  • Ciekawe1 czy mosty będą wzdłuż, czy w poprzek rzek?
  • Może to będą kładki dla niepełnosprawnych budowane za pieniądze z daniny solidarnościowej od bogatych w ramach prac społecznych urzędników samorządowych i rządowych w weekendy.
  • Exspectans napisal(a):
    Ciekawe1 czy mosty będą wzdłuż, czy w poprzek rzek?
    Wedle życzenia. Klika się tylko w ikonkę w prezentacji.
  • można jeszcze przypomnieć te spławne rzeki, które miały być, ale

dobrze ta mapka mostów wygląda, wyraźnie ich brakuje w tych miejscach, tworzą się ciekawe szlaki komunikacyjne. Tak trochę jakby w ramach budowy MM powstają.
  • Kazimierz Dolny-Janowiec
  • Kłerde, dzisiej słuchałem se u barbera niusek w radio i jak to usłyszałem to tak mie drgnęła grdyka, że jej balwierz mało co brzytwą nie uciął, w związku spożywczym piszę z OIOM-u.

Otóż, nieznających tematu odsyłam do wątku obok ---> http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/6107/legia-v-ktoś-tam-skadś-jorge-proszony-o-komentarz#latest . No, krótko mówiący, Lech zdech, a jego kibolki w ramach frustru postanowili zakończyć ostatni smętny popis w sezonie przed czasem i z racami wtargli na murawę. Swędzia przerwał mecz przy stanie 0:2, a specjalna komicja ligi poprawiła karnie na 0:3.

Z powodu tej wesołej manifestacji w wyniku której nikt nie ucierpiał, nikomu nic się nie stało, i wogle, Matołuszek zwołał awaryjne posiedzenie Nierządu, na którem rozkazał raz na zawsze rozprawić się z kibolską tłuszczą. Powprowadzać dożywotnie zakazy stadionowe, a przy wejściu rozdawać kaftany bezpieczeństwa i namordniki wolności słowa.

Kurwens. Poczułem się jak w rozwiniętej fazie tuskozy. Ja rozumiem, że kolo ma swój ideał phemieha, ale dlaczego musi być nim akurat Tusk a nie chociażby earl Grey?
  • Mój komentarz do rzeczywistości coraz częściej redukuje się do prostego stwierdzenia: Emerytura. Ale to już.
  • Mati matole, twój rząd obalą kibole ;)
  • edytowano May 2018
    A kastrowanie pedofilów - czy aby będzi?
  • PJK i PMM śni się budowa Polski na wzór lat trzydziestych XX wieku.

Mnie też.

Ramowo to nawet ładnie wygląda i brzmi.
    Mowiąc Rostowskim: Na to nie ma i nie będzie pieniędzy.

A jeśli będą? A jeśli kredyty się opłacą?
    Bo Polska wciąż na kredytach jedzie.

A jeśli reforma (kolejna...) szkolnictwa się powiedzie?
    I zasili w nowych inzynierów i zawodówców? (a nie tylko marketing&marketing).

=
    Mętlik w głowie.
    Bo jeśli złodzieje (PO&consortes) już do wladzy nie wrócą?
    (Ja wiem, że są inni, ale - powiedzmy - propolscy. Łupami się dzielą z Polakami a nie z WSIokami, w skrócie pisząc.)
    (Dlatego też uważam za duży błąd obniżke pensji posłom i samorządowcom - na zarzut o za duże premie, powinny dostać plus 20 % pensji a nie minus)

• edytowano May 2018
    Exspectans napisal(a):
    Ciekawe1 czy mosty będą wzdłuż, czy w poprzek rzek?

wzdłuż widać z Kosmosu
    coś Kolega złośliwy ;-)

pewien most przez powodziową rzekę nie poszedł estakadą za wał, tylko od razu na grunt i przy każdym wylaniu przeprwa do dupy, bo niczym nie przejedziesz, choć nad samą rzeką odpowiednio wysoki i suchy
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Kłerde, dzisiej słuchałem se u barbera niusek w radio i jak to usłyszałem to tak mie drgnęła grdyka, że jej balwierz mało co brzytwą nie uciął, w związku spożywczym piszę z OIOM-u.

Otóż, nieznających tematu odsyłam do wątku obok ---> http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/6107/legia-v-ktoś-tam-skadś-jorge-proszony-o-komentarz#latest . No, krótko mówiący, Lech zdech, a jego kibolki w ramach frustru postanowili zakończyć ostatni smętny popis w sezonie przed czasem i z racami wtargli na murawę. Swędzia przerwał mecz przy stanie 0:2, a specjalna komicja ligi poprawiła karnie na 0:3.

Z powodu tej wesołej manifestacji w wyniku której nikt nie ucierpiał, nikomu nic się nie stało, i wogle, Matołuszek zwołał awaryjne posiedzenie Nierządu, na którem rozkazał raz na zawsze rozprawić się z kibolską tłuszczą. Powprowadzać dożywotnie zakazy stadionowe, a przy wejściu rozdawać kaftany bezpieczeństwa i namordniki wolności słowa.

Kurwens. Poczułem się jak w rozwiniętej fazie tuskozy. Ja rozumiem, że kolo ma swój ideał phemieha, ale dlaczego musi być nim akurat Tusk a nie chociażby earl Grey?
    Bo kiboli plutokraci boją się jak diabeł wody święconej i mają całkowitą rację. Wszystkich nas pozostałych łykną bez popitki, z kibolami będą mieli problem, bo kibole nie mają fobii antyprzemocowej i potrafią się zorganizować, a zorganizowana przemoc to to jedyne, co plutokratom może dać popalić.

To dowód wprost, że rząd pana Mateusza to rząd PO.
  • Reakcja na zachowanie kibiców Lecha, jak pisał @ferb to było przeciwko wlodarzom klubu, to przykrywka i pretekst do uderzenia w mafie które rządzą kibolskim światem. I @Jorge nie raz pisał jak wygląda naprawdę świat polskiej piłki. Patologia, układy, przemoc. Jeśli to uporzadkują i rozpierdolą ten Matrix to tylko z pożytkiem dla wszystkich. Sportu, działaczy, młodzieży, samych piłkarzy i polskiej piłki. Brawo!
  • Minister energii Krzysztof Tchórzewski, szefowa resortu edukacji Anna Zalewska, minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel oraz koordynator służb specjalnych Mariusz Kamiński - dymisji tych ministrów ma żądać od Jarosława Kaczyńskiego premier Mateusz Morawiecki - twierdzi "Super Express".

Resztka PiSu do widzenia. Nie wiem jak wam ale mnie się podoba. Lubię jasność.
  • Ustawka Lecha i Legii
    Teatr jak ktoś pisał wyżej
    Społeczeństwo rownolegle sie pojawi kiedy pojawi sie podatek rewolucyjny od wszystkich
  • los napisal(a):
    Minister energii Krzysztof Tchórzewski, szefowa resortu edukacji Anna Zalewska, minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel oraz koordynator służb specjalnych Mariusz Kamiński - dymisji tych ministrów ma żądać od Jarosława Kaczyńskiego premier Mateusz Morawiecki - twierdzi "Super Express".

Resztka PiSu do widzenia. Nie wiem jak wam ale mnie się podoba. Lubię jasność.
    No proszę, a Mario, z dawna zwany Krwawym, dopiero teraz zaczął wsadzać. Czyli co, udawał, że nic nie robi, żeby jakoś przetrwać, a gdy w końcu wziął się do roboty, to kierownictwo Wielkiego Niezjadacza Farszu z Pierogów postanowiło jednak ukrócić działalność niesubordynowanego ministra.

• Może się rozpędzi i jeszcze wsadzi paru przydupasów Matiego? Na taki despekt żaden prezes banku pozwolić nie może.
  • Wielki Postnik Obgryzacz Pierogów
  • ombretta napisal(a):
    Może się rozpędzi i jeszcze wsadzi paru przydupasów Matiego? Na taki despekt żaden prezes banku pozwolić nie może.
    wiesz czy zgadujesz? ;)
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Wielki Postnik Obgryzacz Pierogów
    :D

Czy Jankemu już ktoś podarował wielkie pudło w złotym kolorze pełne najprzedniejszej wazeliny?
  • Wczoraj Antuan przepytywany przez Hofmana przejęzyczył się. "Pan Premier Mazowiecki, przepraszam: Morawiecki"
  • Też czyta forum.
  • Brzost napisal(a):
    Wczoraj Antuan przepytywany przez Hofmana przejęzyczył się. "Pan Premier Mazowiecki, przepraszam: Morawiecki"

heh
  • Obóz rządowy zdał egzamin w sprawie majdanu Iwony w Sejmie. Atakowany ze wszystkich stron (również przez własnych wyborców domagających się bezwzględnej pacyfikacji) wybrał "sztukę walki bez walki" i wyczekał do końca bez deklaracji budżetowych. A podobno była frakcja przerażonych w PiS, którzy naciskali na danie teraz choćby 200 zł miesięcznie i deklaracje na przyszłość. Tutaj należy pochwalić Premiera i jego zaplecze.
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    Obóz rządowy zdał egzamin w sprawie majdanu Iwony w Sejmie. Atakowany ze wszystkich stron (również przez własnych wyborców domagających się bezwzględnej pacyfikacji) wybrał "sztukę walki bez walki" i wyczekał do końca bez deklaracji budżetowych. A podobno była frakcja przerażonych w PiS, którzy naciskali na danie teraz choćby 200 zł miesięcznie i deklaracje na przyszłość. Tutaj należy pochwalić Premiera i jego zaplecze.
    Sun Tzy (Syn Tsu?)
    norrmalnie!
  • Synek Cu...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.