Gadane ma jak rasowy polityk, tylko ciężko mu będzie się z tego wszystkiego wyślizgać. Zbałamucić jednego szefa z centrali jednak łatwiej niż 38 mln gapiów.
A to nie jest tak, że te mosty i tak były w planach (samorządów, lokalnie), a Nowy Manitou (?) je tylko zebrał zusamen do kupy i ogłosił jako swoje (projekty, rządowe)? Podobnie, jak Macierwewicz wytknął na twitterze zakup karabinków przywłaszczony przez PMM.
Chyba nie. Jeśli to ma mieć jakikolwiek sens, te mosty muszą być w ciągach dróg krajowych czyli rządowych (zarządzanych przez GDDKiA). Samorządy więc odpadają, ale mogły być w programach wieloletnich budowy dróg krajowych. Do sprawdzenia, bo plany to informacja publiczna.
Może to będą kładki dla niepełnosprawnych budowane za pieniądze z daniny solidarnościowej od bogatych w ramach prac społecznych urzędników samorządowych i rządowych w weekendy.
można jeszcze przypomnieć te spławne rzeki, które miały być, ale
dobrze ta mapka mostów wygląda, wyraźnie ich brakuje w tych miejscach, tworzą się ciekawe szlaki komunikacyjne. Tak trochę jakby w ramach budowy MM powstają.
Kłerde, dzisiej słuchałem se u barbera niusek w radio i jak to usłyszałem to tak mie drgnęła grdyka, że jej balwierz mało co brzytwą nie uciął, w związku spożywczym piszę z OIOM-u.
Z powodu tej wesołej manifestacji w wyniku której nikt nie ucierpiał, nikomu nic się nie stało, i wogle, Matołuszek zwołał awaryjne posiedzenie Nierządu, na którem rozkazał raz na zawsze rozprawić się z kibolską tłuszczą. Powprowadzać dożywotnie zakazy stadionowe, a przy wejściu rozdawać kaftany bezpieczeństwa i namordniki wolności słowa.
Kurwens. Poczułem się jak w rozwiniętej fazie tuskozy. Ja rozumiem, że kolo ma swój ideał phemieha, ale dlaczego musi być nim akurat Tusk a nie chociażby earl Grey?
PJK i PMM śni się budowa Polski na wzór lat trzydziestych XX wieku.
Mnie też.
Ramowo to nawet ładnie wygląda i brzmi. Mowiąc Rostowskim: Na to nie ma i nie będzie pieniędzy.
A jeśli będą? A jeśli kredyty się opłacą? Bo Polska wciąż na kredytach jedzie.
A jeśli reforma (kolejna...) szkolnictwa się powiedzie? I zasili w nowych inzynierów i zawodówców? (a nie tylko marketing&marketing).
= Mętlik w głowie. Bo jeśli złodzieje (PO&consortes) już do wladzy nie wrócą? (Ja wiem, że są inni, ale - powiedzmy - propolscy. Łupami się dzielą z Polakami a nie z WSIokami, w skrócie pisząc.) (Dlatego też uważam za duży błąd obniżke pensji posłom i samorządowcom - na zarzut o za duże premie, powinny dostać plus 20 % pensji a nie minus)
Exspectans napisal(a): Ciekawe1 czy mosty będą wzdłuż, czy w poprzek rzek?
wzdłuż widać z Kosmosu coś Kolega złośliwy ;-)
pewien most przez powodziową rzekę nie poszedł estakadą za wał, tylko od razu na grunt i przy każdym wylaniu przeprwa do dupy, bo niczym nie przejedziesz, choć nad samą rzeką odpowiednio wysoki i suchy
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Kłerde, dzisiej słuchałem se u barbera niusek w radio i jak to usłyszałem to tak mie drgnęła grdyka, że jej balwierz mało co brzytwą nie uciął, w związku spożywczym piszę z OIOM-u.
Z powodu tej wesołej manifestacji w wyniku której nikt nie ucierpiał, nikomu nic się nie stało, i wogle, Matołuszek zwołał awaryjne posiedzenie Nierządu, na którem rozkazał raz na zawsze rozprawić się z kibolską tłuszczą. Powprowadzać dożywotnie zakazy stadionowe, a przy wejściu rozdawać kaftany bezpieczeństwa i namordniki wolności słowa.
Kurwens. Poczułem się jak w rozwiniętej fazie tuskozy. Ja rozumiem, że kolo ma swój ideał phemieha, ale dlaczego musi być nim akurat Tusk a nie chociażby earl Grey?
Bo kiboli plutokraci boją się jak diabeł wody święconej i mają całkowitą rację. Wszystkich nas pozostałych łykną bez popitki, z kibolami będą mieli problem, bo kibole nie mają fobii antyprzemocowej i potrafią się zorganizować, a zorganizowana przemoc to to jedyne, co plutokratom może dać popalić.
To dowód wprost, że rząd pana Mateusza to rząd PO.
Reakcja na zachowanie kibiców Lecha, jak pisał @ferb to było przeciwko wlodarzom klubu, to przykrywka i pretekst do uderzenia w mafie które rządzą kibolskim światem. I @Jorge nie raz pisał jak wygląda naprawdę świat polskiej piłki. Patologia, układy, przemoc. Jeśli to uporzadkują i rozpierdolą ten Matrix to tylko z pożytkiem dla wszystkich. Sportu, działaczy, młodzieży, samych piłkarzy i polskiej piłki. Brawo!
Minister energii Krzysztof Tchórzewski, szefowa resortu edukacji Anna Zalewska, minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel oraz koordynator służb specjalnych Mariusz Kamiński - dymisji tych ministrów ma żądać od Jarosława Kaczyńskiego premier Mateusz Morawiecki - twierdzi "Super Express".
Resztka PiSu do widzenia. Nie wiem jak wam ale mnie się podoba. Lubię jasność.
los napisal(a): Minister energii Krzysztof Tchórzewski, szefowa resortu edukacji Anna Zalewska, minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel oraz koordynator służb specjalnych Mariusz Kamiński - dymisji tych ministrów ma żądać od Jarosława Kaczyńskiego premier Mateusz Morawiecki - twierdzi "Super Express".
No proszę, a Mario, z dawna zwany Krwawym, dopiero teraz zaczął wsadzać. Czyli co, udawał, że nic nie robi, żeby jakoś przetrwać, a gdy w końcu wziął się do roboty, to kierownictwo Wielkiego Niezjadacza Farszu z Pierogów postanowiło jednak ukrócić działalność niesubordynowanego ministra.
Obóz rządowy zdał egzamin w sprawie majdanu Iwony w Sejmie. Atakowany ze wszystkich stron (również przez własnych wyborców domagających się bezwzględnej pacyfikacji) wybrał "sztukę walki bez walki" i wyczekał do końca bez deklaracji budżetowych. A podobno była frakcja przerażonych w PiS, którzy naciskali na danie teraz choćby 200 zł miesięcznie i deklaracje na przyszłość. Tutaj należy pochwalić Premiera i jego zaplecze.
Dyzio_znowu napisal(a): Obóz rządowy zdał egzamin w sprawie majdanu Iwony w Sejmie. Atakowany ze wszystkich stron (również przez własnych wyborców domagających się bezwzględnej pacyfikacji) wybrał "sztukę walki bez walki" i wyczekał do końca bez deklaracji budżetowych. A podobno była frakcja przerażonych w PiS, którzy naciskali na danie teraz choćby 200 zł miesięcznie i deklaracje na przyszłość. Tutaj należy pochwalić Premiera i jego zaplecze.
Komentarz
A to nie jest tak, że te mosty i tak były w planach (samorządów, lokalnie), a Nowy Manitou (?) je tylko zebrał zusamen do kupy i ogłosił jako swoje (projekty, rządowe)?
Podobnie, jak Macierwewicz wytknął na twitterze zakup karabinków przywłaszczony przez PMM.
Jeśli to ma mieć jakikolwiek sens, te mosty muszą być w ciągach dróg krajowych czyli rządowych (zarządzanych przez GDDKiA). Samorządy więc odpadają, ale mogły być w programach wieloletnich budowy dróg krajowych. Do sprawdzenia, bo plany to informacja publiczna.
obiecane 2 mld zł na... projekty
obiecane projekty na 2020 rok.
dobrze ta mapka mostów wygląda, wyraźnie ich brakuje w tych miejscach, tworzą się ciekawe szlaki komunikacyjne. Tak trochę jakby w ramach budowy MM powstają.
Otóż, nieznających tematu odsyłam do wątku obok ---> http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/6107/legia-v-ktoś-tam-skadś-jorge-proszony-o-komentarz#latest . No, krótko mówiący, Lech zdech, a jego kibolki w ramach frustru postanowili zakończyć ostatni smętny popis w sezonie przed czasem i z racami wtargli na murawę. Swędzia przerwał mecz przy stanie 0:2, a specjalna komicja ligi poprawiła karnie na 0:3.
Mnie też.
Ramowo to nawet ładnie wygląda i brzmi.
Mowiąc Rostowskim: Na to nie ma i nie będzie pieniędzy.
A jeśli będą? A jeśli kredyty się opłacą?
Bo Polska wciąż na kredytach jedzie.
A jeśli reforma (kolejna...) szkolnictwa się powiedzie?
I zasili w nowych inzynierów i zawodówców? (a nie tylko marketing&marketing).
=
Mętlik w głowie.
Bo jeśli złodzieje (PO&consortes) już do wladzy nie wrócą?
(Ja wiem, że są inni, ale - powiedzmy - propolscy. Łupami się dzielą z Polakami a nie z WSIokami, w skrócie pisząc.)
(Dlatego też uważam za duży błąd obniżke pensji posłom i samorządowcom - na zarzut o za duże premie, powinny dostać plus 20 % pensji a nie minus)
Ciekawe1 czy mosty będą wzdłuż, czy w poprzek rzek?
wzdłuż widać z Kosmosu
coś Kolega złośliwy ;-)
pewien most przez powodziową rzekę nie poszedł estakadą za wał, tylko od razu na grunt i przy każdym wylaniu przeprwa do dupy, bo niczym nie przejedziesz, choć nad samą rzeką odpowiednio wysoki i suchy
To dowód wprost, że rząd pana Mateusza to rząd PO.
Teatr jak ktoś pisał wyżej
Społeczeństwo rownolegle sie pojawi kiedy pojawi sie podatek rewolucyjny od wszystkich
Czy Jankemu już ktoś podarował wielkie pudło w złotym kolorze pełne najprzedniejszej wazeliny?
heh
norrmalnie!