Skip to content

Mateusz Morawiecki na premiera - kolejna wrzutka

1717274767797

Komentarz

• Pozdrawia(i)my!
  • Poziom propagandy po każdej stronie jest trudny do zniesienia. A tutaj beton popękany. Może się posypać.
  • peterman napisal(a):
    Pozdrawia(i)my!
    Uśmiech. Wzajemnie !
    Przepraszam, mam b mało czasu.
    Cieszę się na ten weekend, gdy jedynym mym obowiązkiem wydaje mi się, ostatnia szansa na zebranie grzybów.

Przyznam, że jak już mam czas, to z dużą przyjemnością czytam wynaturzenia, wywnętrzenia, wywątrobienia PT Koleżeństwa.

Zdrowia Wam wszystkim !
  • Darz bór zatem, byle nie sromotniki...
  • peterman napisal(a):
    Mnię poszła piana z uszów.
    Spłakałem się jak żubr.
  • Poza tym jeśli to pozew w trybie wyborczym, to im w poniedziałek umorzą.
  • edytowano November 2018
    W spotkaniu w siedzibie partii przy ul. Nowogrodzkiej biorą udział m.in. premier Mateusz Morawiecki, prezes PiS Jarosław Kaczyński, wiceprezesi partii: szef MSWiA Joachim Brudziński, Antoni Macierewicz i Adam Lipiński; a także szef MKiDN Piotr Gliński, przewodniczący klubu PiS Ryszard Terlecki oraz szef KPRM Michał Dworczyk.
    http://niezalezna.pl/244231-trwa-spotkanie-kierownictwa-pis-o-czym-rozmawiaja-politycy
    Chciałem to jakoś dowcipnie skomentować, ale nie skomentuję.
  • Bełatki i Antuana nie ma. Lista obecnych i nieobecnych więcej mówi niż późniejszy oficjalny komunikat ze spotkania.
    U Satrapy ma zastosowanie kremlinologia wnioskująca o układach w KPZR na podstawie składu i kolejności na trybunie pierwszomajowej.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Chciałem to jakoś dowcipnie skomentować, ale nie skomentuję.
    Adam Lipiński kolegę wyręczył https://wpolityce.pl/polityka/419775-zakonczylo-sie-spotkanie-kierownictwa-pis

Dopytywany przez dziennikarzy, czy podczas spotkania były mowa o rozliczeniach wyborów samorządowych Lipiński odparł: „Jak to rozliczenia?, za sukcesy?”.

• Cheba Koledze krew oczy zalała po tak jawnym bluźnierstwie, że Matołuszek przeskoczył w precedencji Ozyrysa, że nie doczytał, że jednak Antwan wpadł.
  • Antoni przecie jest.
  • randolph napisal(a):
    Bełatki i Antuana nie ma. Lista obecnych i nieobecnych więcej mówi niż późniejszy oficjalny komunikat ze spotkania.
    U Satrapy ma zastosowanie kremlinologia wnioskująca o układach w KPZR na podstawie składu i kolejności na trybunie pierwszomajowej.
    1. Macierewicz jest wymieniony przecież
    2. "... biorą udział m. in. ..." Czyli BSz może być obecna, lecz nazwisko pomijane...
  • randolph napisal(a):
    Bełatki i Antuana nie ma. Lista obecnych i nieobecnych więcej mówi niż późniejszy oficjalny komunikat ze spotkania.
    No skład taki, jakby Jonny Daniels kompletował ;)
    Cheba Koledze krew oczy zalała po tak jawnym bluźnierstwie, że Matołuszek przeskoczył w precedencji Ozyrysa, że nie doczytał, że jednak Antwan wpadł.
    wpolityki napisali, że Bełata też była.
  • qiz napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Cheba Koledze krew oczy zalała po tak jawnym bluźnierstwie, że Matołuszek przeskoczył w precedencji Ozyrysa, że nie doczytał, że jednak Antwan wpadł.
    wpolityki napisali, że Bełata też była.
    Nikt nie napisał (prócz kol. randolpha), że nie bylo...
    (plus mój post wyżej)
  • A to ja przepraszam. Nie doczytawszy, nie sprawdziwszy dzie indzi ...
  • romeck napisal(a):
    randolph napisal(a):
    1. Macierewicz jest wymieniony przecież
    2. "... biorą udział m. in. ..." Czyli BSz może być obecna, lecz nazwisko pomijane...
    Ale nie pasowało pod tezę, tym gorzej ... ;)
  • Beata Szydło dixit otwartym tekstem https://wpolityce.pl/polityka/420207-szydlo-prosze-o-cofniecie-zlecenia-na-mnie-wideo
    Z drugiej strony to są smutne refleksje. Jeżeli są ludzie, którzy gdzieś na zapleczu też naszym funkcjonują i źle rozumieją wspólnotę celu i to, że trzeba być razem w biało-czerwonej drużynie. Bardzo często myślę, że to nawet nie są ludzie związani z polityką tylko mają cel, żeby komuś zagrać na nosie. Oczywiście, że to szkodzi całemu obozowi. Nie boję się o tym mówić. Nie wystraszę się. Proszę o cofnięcie tego zlecenia, nie ze względu na Beatę Szydło. (…) To szkodzi naszej drużynie i warto, aby się to skończyło
    Chyba nie ma wątpliwości o kim mowa. Po raz pierwszy wprost.
  • No ale o kim mowa, to też pedziała wprost:

Wczoraj przeczytałam w tabloidach, że Szydło przywiozła pecha i przez Szydło ktoś tam przegrał. W tych samych miastach byli również inni politycy PiS, łącznie z panem premierem. Gdyby taką logikę stosować, to mogłabym się zastanawiać, czy to pan premier przyniósł pecha, czy Szydło.
  • Aż dziw, że Karnole to opublikowali.
    No ale o kim mowa, to też pedziała wprost:

Wczoraj przeczytałam w tabloidach, że Szydło przywiozła pecha i przez Szydło ktoś tam przegrał. W tych samych miastach byli również inni politycy PiS, łącznie z panem premierem. Gdyby taką logikę stosować, to mogłabym się zastanawiać, czy to pan premier przyniósł pecha, czy Szydło.
    katolik nie wierzy w pecha, ani w czarne koty, ani w przekleństwo BMW i Audi
  • No bardzo dobrze że to powiedziała. No i w podtekście jest ze może gdyby był fachowy sztab wyborczy z porządną lokomotywą z przodu to wyszłoby lepiej. Moim zdaniem o wiele lepiej.

No i ciekawym tych analiz wyborczych co to Kantar i inni robią i podobno bardzo ciekawy materiał. Już też Karnole podali że z badań wynika że rzekomy Polexit po wystąpieniu Ziobry do TK nie miał wpływu na wyniki. Czyli że Zibi nie winien i tez to podali. Może jednak jakaś refleksja na temat Pana Mateusza i drużyny dojrzewa jeśli nie w głowie JarKacza to w środowisku DZ.
  • christoph
    katolik nie wierzy w pecha [..]
    Ale wierzy w szczęście.
  • randolph napisal(a):
    christoph
    Ale kazdy co do jednego wierzy w szczęście rozumiane jako pecha odwrotność.
  • edytowano November 2018
    Rafał napisal(a):
    No bardzo dobrze że to powiedziała. No i w podtekście jest ze może gdyby był fachowy sztab wyborczy z porządną lokomotywą z przodu to wyszłoby lepiej. Moim zdaniem o wiele lepiej.

No i ciekawym tych analiz wyborczych co to Kantar i inni robią i podobno bardzo ciekawy materiał. Już też Karnole podali że z badań wynika że rzekomy Polexit po wystąpieniu Ziobry do TK nie miał wpływu na wyniki. Czyli że Zibi nie winien i tez to podali. Może jednak jakaś refleksja na temat Pana Mateusza i drużyny dojrzewa jeśli nie w głowie JarKacza to w środowisku DZ.
    Zależy od emocjonalnego związania JarKacza z MM. Inna sprawa, że posunąć MM można dopiero po wyborach, może z wyjątkiem przypadku, gdy wróciłaby BSz.
  • randolph napisal(a):
    christoph
    Ale wierzy w szczęście.
    You right
    Wieczne
  • Duprecyzowałem w jakie.
  • Exspectans napisal(a):
    Zależy od emocjonalnego związania JarKacza z MM. Inna sprawa, że posunąć MM można dopiero po wyborach, może z wyjątkiem przypadku, gdy wróciłaby BSz.
    Przy czym Bełatka już zapowiedziała wycofanie się na z góry upatrzone pozycje w Europarlu. Odpęka tam kadencję albo dwie i wróci na białym koniu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.