JORGE napisal(a): Ator gości Polaka wychowanego w Niemczech. To co opowiada, mimo że niby wiemy wszystko, jednak zaskakuje. Mówi generalnie o propagandzie i jak postrzegają Niemcy Polaków, ale są pewne rzeczy które mnie zaskoczyły. Np. kiedy wjeżdża do Polski w końcu czuje, że jedzie dobrymi autostradami (!!!). Pokazuje też Niemcy biedne. Chyba żyjemy w micie jeszcze bardziej nieprawdziwym niż los mówi.
Krewni regularnie (acz nie co roku) kursujo do Niemiec. Usłyszałem od nich: "Berlin. Ciapatych pełno, przerażają najbardziej białe kobiety pozawijane w chusty. O ile parę lat temu widzieliśmy jakąś taką zadyszkę gospodarczą, to teraz znowu aż widac bogactwo".
JORGE napisal(a): Np. kiedy wjeżdża do Polski w końcu czuje, że jedzie dobrymi autostradami (!!!). Pokazuje też Niemcy biedne.
Jeszcze nie słuchałem, ale mnie to w ogóle nie dziwi. Niemieckie autostrady są zatłoczone jak cholera, a przez to że intensywnie eksploatowane, co rusz remontowane. No może nie jak autostrada Kraków - Katowice, ale jednak;-) U nas autostrady nawet jak były darmowe (np Katowice - Wrocław) to aż tak nabite nie były. Natomiast zaletą nie do przecenienia jest to, że niemieckie nadal (choć ponoć ma się to skończyć) są darmowe, a u nas jeśli płatne to koszmarnie drogie. Ale co do zasady to fakt - wraca człowiek z jakichś Włoch czy Szwajcarii, pruje całe Niemcy, wjeżdża do Polski i błogość:) Równo, tłok niewielki albo w ogóle, jedzie się wspaniale. Ja nie oczekuję w Polsce darmowych autostrat ale sensownych za nie opłat w postaci winiet, za które zapłacę np jak w Szwajcarii - bodajże 40 euro za rok (ale dane mam nieaktualne proszę mnie poprawić jakby co).
Heh. W Ameryce jedzie człowiek interstejtem przez cały dzień, przejechane 900-1000 km (albo i więcej), a nawet w połowie nie jest tak zmęczony, jak na trasie przez pół Polski (kierunek dowolny). Czasem trzeba coś zapłacić, to fakt. 2-3-5 dolarów, zależnie od stanu. Albo kupić hurtowego "passa".
@qiz ale USA to inny świat. Tam drogi szersze, auta większe, a opłaty tak śmieszne, jeśli w ogóle są, że dziwiłem się że w ogóle chce im się je pobierać. W Polsce mamy bramki i viaTOLL - idiotyczny, drogi i nieefektywny system poboru i złodziejskie ceny. Gdyby PiS to wyprostował, zrobiłby dla ludzi i gospodarki olbrzymi prezent. A to akurat najłatwiej zrobić. No ale wczoraj sobie słuchałem Jerzego Roberta Nowaka, który podsumował wszystkie dokonania Morawieckiego i obawiam się, że ten człowiek Polski nam nie zrobi.
Pani Ogórek opowiada o swojej książce opisującej jej walkę o zagrabione działa sztuki, Długie, pewnie mało kto wysłucha, ale kocham tą kobietę. Od samego początku, kiedy pojawiła się jako produkt LSD. Inteligentny człowiek na poziomie.
Wrzucam, ale nie zachęcam do oglądania. Rozmowa debila z debilem. Braun z jakimś innym cymbałem. Kurwa, jak ich nienawidzę, chyba bardziej niż komunistów.
Nie wierzę Braunowi w nic co powie, albo napiszę i sugeruje przyjąć podobną postawę. W tym filmiku opowiadają o swoich wyobrażeniach m.innymi polskiej polityki. Wchodzą głęboko, z przekonaniem mówiąc co Kaczyński, albo Duda myśleli (!!!). To jest taka mentalność, oni podświadomie szukają i znajdują wyłącznie argumenty pod tezę, dodajmy, w większości są to tezy, które są urobione w głowach w oparciu o ich obłąkaną duszę. I tak się nakręcają. I nie ma tematów zbieżnych, Braun podobnie pieprzy o protestantyzmie i wszystkim innym, ten człowiek tak ma. Jego osoba budzi odruch wymiotny.
JORGE napisal(a): Wrzucam, ale nie zachęcam do oglądania.
Perwert zes Kulegi.
Etam, chodzi o to, że ludzie, i tu na forum, patrzą na Brauna przez pryzmat paru zgrabnych filmików, których treść i przesłanie nam się podoba. Dlatego trzeba pokazywać takie filmiki, gdzie widać wyraźnie - kolejna wersja Sendeckiego, ale z lepszym lansem. Jeszcze bardziej siebie kocha. Zwykły oszust i manipulator, problem że nie cyniczny, on ma to wrodzone. Czyli najgorszy typ z możliwych. Strzeżmy się takich ludzi szczególnie.
Leszek Sykulski, znakomicie gada o geopolityce, a w przeciwieństwie od wielu ludków, którzy chcą uchodzić za ekspertów w tej materii, tematem zajmuje się od lat i zawodowo.
Nie polecam też Krajskiego, ostatnio więcej go słuchałem. Gość ślizga się po tematach, tworzy jakieś niesprawdzone teorie, a jak bierze się za tematy stricte ekonomiczne to wychodzą jakieś jaja i nadaje się to do działu humor.
janosik napisal(a): Nie polecam też Krajskiego, ostatnio więcej go słuchałem. Gość ślizga się po tematach, tworzy jakieś niesprawdzone teorie, a jak bierze się za tematy stricte ekonomiczne to wychodzą jakieś jaja i nadaje się to do działu humor.
Jutub brutalnie weryfikuje różnego rodzaju geniuszy. Bo dzięki sraczce nagraniowej puszczają im wodze fantazji, rozluźniają się i mówią o wszystkim. Olaboga co to się dzieje ! 95 % prawicowych gierojów to kosmici.
janosik napisal(a): Sykulski wydaję się ok, Bartosiak też, ktoś jeszcze?
Pyffel ciekawie gada o Chinach. Reszty nie pamiętam, więc chyba nie było warto. Bartosiak przy Sykulskim wymięka, sam o tym mówi, że to jest zawodnik nie z jego przedziału wagowego. Obaj gadają ciekawie.
Komentarz
najbardziej białe kobiety pozawijane w chusty. O ile parę lat temu widzieliśmy jakąś taką zadyszkę gospodarczą, to teraz znowu aż widac bogactwo".
Niemieckie autostrady są zatłoczone jak cholera, a przez to że intensywnie eksploatowane, co rusz remontowane. No może nie jak autostrada Kraków - Katowice, ale jednak;-)
U nas autostrady nawet jak były darmowe (np Katowice - Wrocław) to aż tak nabite nie były.
Natomiast zaletą nie do przecenienia jest to, że niemieckie nadal (choć ponoć ma się to skończyć) są darmowe, a u nas jeśli płatne to koszmarnie drogie.
Ale co do zasady to fakt - wraca człowiek z jakichś Włoch czy Szwajcarii, pruje całe Niemcy, wjeżdża do Polski i błogość:) Równo, tłok niewielki albo w ogóle, jedzie się wspaniale.
Ja nie oczekuję w Polsce darmowych autostrat ale sensownych za nie opłat w postaci winiet, za które zapłacę np jak w Szwajcarii - bodajże 40 euro za rok (ale dane mam nieaktualne proszę mnie poprawić jakby co).
dane masz aktualne:)
W Polsce mamy bramki i viaTOLL - idiotyczny, drogi i nieefektywny system poboru i złodziejskie ceny.
Gdyby PiS to wyprostował, zrobiłby dla ludzi i gospodarki olbrzymi prezent. A to akurat najłatwiej zrobić.
No ale wczoraj sobie słuchałem Jerzego Roberta Nowaka, który podsumował wszystkie dokonania Morawieckiego i obawiam się, że ten człowiek Polski nam nie zrobi.
Wrzucam, ale nie zachęcam do oglądania. Rozmowa debila z debilem. Braun z jakimś innym cymbałem. Kurwa, jak ich nienawidzę, chyba bardziej niż komunistów.
https://www.youtube.com/results?search_query=leszek+sykulski
A mało to knurów hartbrejkerów ? Nie ma czegoś takiego jak nieakceptowalny brak urody u faceta.