Skip to content

Wyznania b. korwinisty

12345679»

Komentarz

• I to nie tylko wśród młodych ale i starych umysłów. Podwoziłem jedną sąsiadkę na różaniec. W drodze powrotnej ona kupiła sobie gazetę.
    -- To nie jest gazeta trzaskowska! - powiedziała prezentując mi gazetę warszawską.
    -- Dam panu do przeczytania, jak przeczytam.
    To było gorsze od dorzecza a głównym bohaterem był Brązowy Grisza.

Jest jakieś podobięstwo między umysłami młodzięczymi a starczymi.

• Ja też mam w Zakładzie kolegę który tylko tę gazetę czyta. Młodszy ode mnie ale zbliża się do 50.

• edytowano October 2024

Nawet redaktor Ziemkiewicz swego czasu oburzył się na fakt, że gdy pojawił się w zeszłym roku temat ewentualnego powrotu poboru do wojska, to wśród licznych przedstawicieli konfederackiej kucerii podniósł się kwik: nie będziemy walczyć za to państwo i rozważamy emigrację z tego kraju w razie W.

Publicysta zauważył iż nawet wśród lewicy zaistniało znacznie większe zrozumienie dla potrzeby powszechnej obrony ojczyzny...

• edytowano October 2024

@trep powiedział(a):
    I to nie tylko wśród młodych ale i starych umysłów. Podwoziłem jedną sąsiadkę na różaniec. W drodze powrotnej ona kupiła sobie gazetę.
    -- To nie jest gazeta trzaskowska! - powiedziała prezentując mi gazetę warszawską.
    -- Dam panu do przeczytania, jak przeczytam.
    To było gorsze od dorzecza a głównym bohaterem był Brązowy Grisza.

Jest jakieś podobięstwo między umysłami młodzięczymi a starczymi.

No znam takiego jednego na parafii, który również jest namiętnym czytaczem "GazWar". Natomiast na "GaPol" mówi celowo i z ledwo skrywanym obrzydzeniem, że to, cycuję "gazeta banderowska". A Macierewicz to, znowu cycata: "rasowy Żyd"... No różne są fixumki i kółka zainteresowan 🤦‍♂️🚑 Jednym z nich jest chorobliwa ukrainofobia i żydożerstwo, które to sprawiają, że kiedy słucham takiego "najprawszego z prawych" i "prawdziwego Polaka" wzbiera mnie na womit 🤢

• I potem człowień sobie wyobraża, że:
    -- No tak, ta stara baba (no offence) to musi zagłosiować na PiS, gdyż jak nie na PiS to na kogo.
    A tu się okazuje, że jedna nie idzie, gdyś pispełojednozło a druga na Griszę.
    A trzecia i czwarta na tuska, gdyż są i take, co kwiaty zmieniają, codziennie Różaniec a głosiują na PO.

• Schować babciom dowody.

👣

🐾
    🐾

• @Eden powiedział(a):

@MiejSen powiedział(a):
    aż usłyszałem, że Pan Kaczynski powiedział, że nic tak umyslow młodych nie zniszczylo jak Korwin właśnie.

W pełni zgadzam się z Panem Kaczyńskim w tomacie k.rwinizma. Niezwykle toksyczny wirus skrajnego egoizmu i darwinizmu społecznego wstrzykiwany do głowizn i dusz młodych ludzi, którzy przyjmowali go z właściwą młodzieńczości mieszanką naiwności i idealizmu. Obecnie ten wirus roznoszony jest przez Qn-federassija

https://wpolityce.pl/polityka/162028-kaczynski-nic-tak-w-glowach-nie-mieszalo-mlodym-polakom-jak-ideologia-korwina-operacja-o-charakterze-czysto-dywersyjnym

To jest ta wypowiedź. Dość długa, a Ignac to krócej ujął, że ktoś gada o realnej polityce, polityce i jakichś tam wierzchnich idejach geopolitycznych, a nie slyszał o Małaszewicach.

• Mam jednego ziomeczka, co tym Korwinem się interere i kiedyś do mnie przyjechał ze swej wsi pod Lublinem i go nocowałem i odwozilem rano na dworzec i z urzeczeniem opowiadał o policzku danym Boniemu. Eh, te polskie policzki i polskije gaśnice. Po rosyjsku nawet brzmią policzki jak jedno słowo z wpisu wątkotwórczego. Szczęki. Polskie szczieki. Ilu urzeczonych i ubawionych polskimi szcziokami. A ilu oburzonych. Jorge pamiętam, że bardzo bronił kolejnej z polskich szcziok, czyli gaśnicy.

Obecnie kolega urzeczony kiedyś policzkiem siedzi w psychiatryku pod Warszawą. Tam go odwiedzamy od niemal dwóch lat. Jak znowu będziemy to ten temat korwinizmu poruszę, bo mnie zainteresowało czy zainteresowanie darwinizmem i egoizmem mu tak łeb sprasowało.

• @trep powiedział(a):
    I potem człowień sobie wyobraża, że:
    -- No tak, ta stara baba (no offence) to musi zagłosiować na PiS, gdyż jak nie na PiS to na kogo.
    A tu się okazuje, że jedna nie idzie, gdyś pispełojednozło a druga na Griszę.
    A trzecia i czwarta na tuska, gdyż są i take, co kwiaty zmieniają, codziennie Różaniec a głosiują na PO.

Przebijam codziennym bieganiem do kościoła (czasem dwa razy dziennie) przy jednoczesnym nałogowym oglądaniu WSI24 (zwłaszcza "Szkiełka") oraz Xerolizy w "Superstacji" (dopóki jej nie wywalili).

• @Maria powiedział(a):
    Tankuję wyłącznie w Orlenie. Od lat.
    I nadal będę. Dopóki będzie polski.

Takoż a ponadto wyróżnia się standardem.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.