OJROTAJPER EDITIO SEPTIMA - Regulamin.

1. Rodzaje typowania.

Na ostateczny wynik uczestnika składa się:

- pretypowanie układu w grupach
- typowanie bieżące meczów
- pretypowanie awansów z dwumeczu w fazie pucharowej
- pretypowanie zwycięzcy

2. Terminy

Składać swoje typy można:

- pretypowanie grup - do rozpoczęcia pierwszego meczu w grupie
- typowanie bieżące - do rozpoczęcia danego meczu
- pretypowanie awansów - do rozpoczęcia pierwszego starcia w dwumeczu
- pretypowanie zwycięzcy - po zakończeniu fazy grupowej i do pierwszego meczu w fazie pucharowej
3. Punktacja:

a) pretypowanie grup:

0 trafień perfekcyjnych, 1 prawidłowy awans - 1 punkt
1 trafienie perfekcyjne, 1 prawidłowy awans - 2 punkty
0 trafień perfekcyjnych, 2 prawidłowe awanse - 3 punkty
2 trafienia perfekcyjne, 1 prawidłowy awans - 4 punkty
2 trafienia perfekcyjne, 2 prawidłowe awanse - 5 punktów
Idealne obstawienie grupy - 13 punktów

b) pretypowanie mistrza

za prawidłowe obstawienie mistrza przed fazą pucharową - 25 punktów

c) pretypowanie awansów w fazie pucharowej:

1/16 finału - 3 punkty
1/8 finału - 5 punkty
1/4 finału - 10 punktów
1/2 finału - 13 punktów
finał - 21 punktów

d) pretypowanie meczów

faza grupowa:

rezultat: 2 punkty
różnica bramek / bramki jednej strony: 3 punkty
dokładny wynik: 5 punktów

1/16 finału

rezultat: 4 punkty
różnica bramek / bramki jednej strony: 5 punktów
dokładny wynik: 9 punktów
rezultat karnych: 2 punkty

1/8 finału

rezultat: 7 punktów
różnica bramek / bramki jednej strony: 9 punktów
dokładny wynik: 15 punktów
rezultat karnych: 4 punkty

1/4 finału

rezultat: 13 punktów
różnica bramek / bramki jednej strony: 15 punktów
dokładny wynik: 25 punktów
rezultat karnych: 7 punktów

1/2 finału

rezultat: 21 punktów
różnica bramek / bramki jednej strony: 27 punktów
dokładny wynik: 39 punktów
rezultat karnych: 10 punktów

finał

rezultat: 35 punktów
różnica bramek / bramki jednej strony: 49 punktów
dokładny wynik: 77 punktów
rezultat karnych: 13 punktów
Otagowano:

Komentarz

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.