Spotkania wstrzymane
Chodzi o wspólnotę MiMJ, charyzmatyczny ruch pod kierunkiem duchowym o.Daniela
Szczegóły tutaj:
http://gosc.pl/doc/3797176.Wspolnota-z-Czatachowy-odwoluje-spotkania-modlitewne
Nie jestem wybitnych znawcą kwestii teologicznych, ani zagożałym fanem chatyzmatyków ale powiem szczerze że ta informacja mnie zaskoczyła. Może dlatego przychylnym okiem patrzę na tą konkretną wspólnotę bo moje początki odnowienia w sobie wiary i powrotu do Boga są właśnie z nią związane. Od kilku lat nie mam już kontaktu z tymi spotkaniami a wiem z sporo osób było w nie zaangażowanych, również z naszego wieloforum. Wie ktoś coś więcej poza komunikatem Kurii?
Szczegóły tutaj:
http://gosc.pl/doc/3797176.Wspolnota-z-Czatachowy-odwoluje-spotkania-modlitewne
Nie jestem wybitnych znawcą kwestii teologicznych, ani zagożałym fanem chatyzmatyków ale powiem szczerze że ta informacja mnie zaskoczyła. Może dlatego przychylnym okiem patrzę na tą konkretną wspólnotę bo moje początki odnowienia w sobie wiary i powrotu do Boga są właśnie z nią związane. Od kilku lat nie mam już kontaktu z tymi spotkaniami a wiem z sporo osób było w nie zaangażowanych, również z naszego wieloforum. Wie ktoś coś więcej poza komunikatem Kurii?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
źródło gosc.pl
jeszce wcześniej, 15. marca 2017 kuria płocka
Acha, i z komentarzy: "... oczyszczanie w 'sposób widoczny'..."
Dziękuję. :/
Statut Wspólnoty był ważny do końca 2016 roku. Wspólnota nie załatwiła formalności... (z jakiegoś powodu.
za nich wszystkich i ojca Daniela +
Zatem NOM to "już" .... Tradycja?
;)
A "typowe dla charyzmatyków" czyta się jako "typowe dla protestantów".
Poza tym nowa msza ma ledwie czterdzieści pięć lat, a charyzmatycy - 117. :)
Są potrzebne ludziom.
Tak czy siak dobra wiadomość
zdanie Wspólnoty i niwej fundacji
co ciekawe, piszą, że współpracują z ks. abp. ordynariuszem, a Wspólnota wciąż nie ma statutu zatwierdzonego przez kurię...
Tak zajrzałem i... komu wierzyć?