jak Kolestwo parzy kawę?

2»

Komentarz

  • Nieeee
    Tylko ci, co sie znają
    Na rzeczy
  • Btw
    Koledzy rozwalają moja dumę z samodzielnie przyrządzonego pstrąga w folii :( :(
  • MarianoX napisal(a):
    christoph napisal(a):
    image
    to wyrób chyba węgierski, służy do przyrządzania kawy , głęboki Janos Kadar
    Prawdopodobnie jest to po prostu elektryczna kawiarka z odmiennym systemem zamykania.
    Na 100% elektryczna, widać złącze typu "prodiż" a górną część nie dokręca się jak w kawiarkach włoskich tylko blokuje dokręcanym ramieniem.
  • A chrom zdrowy jest?
  • marniok napisal(a):
    Sarmata1.2 napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    Miedź nie przechodzi do pożywienia, aluminium przechodzi.
    Przemek ale Włosi piją z kawiarek od 130 lat i jakoś żyją!
    Wszyscy????? @-) ;)
    Wszyscy prawdziwi.
  • Rafał napisal(a):
    A chrom zdrowy jest?
    Po chromie się chromoli.
  • Przemko napisal(a):
    MarianoX napisal(a):
    christoph napisal(a):
    image
    to wyrób chyba węgierski, służy do przyrządzania kawy , głęboki Janos Kadar
    Prawdopodobnie jest to po prostu elektryczna kawiarka z odmiennym systemem zamykania.
    Na 100% elektryczna, widać złącze typu "prodiż" a górną część nie dokręca się jak w kawiarkach włoskich tylko blokuje dokręcanym ramieniem.
    Miałam coś takiego. Kawiarka była ruska. Ciężka i toporna. Kawa nie była najlepsza, ale w czasach gdy jej używałam, kawa była niedobra już na etapie ziaren.
    Ta na zdjęciu jest raczej źle złożona.
    Nikt o zdrowym umyśle nie zrobi rurki-wylewki nad gniazdem z wtyczką do prądu.

  • to świadczy, że zdjęcie robiło juz pokolenie nieużywające tegoż produktu rakietopodobnego
  • AnnaE napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    MarianoX napisal(a):
    christoph napisal(a):
    image
    to wyrób chyba węgierski, służy do przyrządzania kawy , głęboki Janos Kadar
    Prawdopodobnie jest to po prostu elektryczna kawiarka z odmiennym systemem zamykania.
    Na 100% elektryczna, widać złącze typu "prodiż" a górną część nie dokręca się jak w kawiarkach włoskich tylko blokuje dokręcanym ramieniem.
    Miałam coś takiego. Kawiarka była ruska. Ciężka i toporna. Kawa nie była najlepsza, ale w czasach gdy jej używałam, kawa była niedobra już na etapie ziaren.
    Ta na zdjęciu jest raczej źle złożona.
    Nikt o zdrowym umyśle nie zrobi rurki-wylewki nad gniazdem z wtyczką do prądu.

    Eee mój hydraulik złota rączka nie widziałby w tym problemu...
  • A kran pod umywalką tez jest w stanie złożyć?
  • Się śmieje kulega ale widziałem na własne oczy w swojej kuchni. Gniazdka pod rurkami odprowadzającymi wodę w pralki i zmywarki? Paaanie tak sie robi.
  • I Co z kawą?
    Mam kryzys. Nie smakuje mi
  • christoph napisal(a):
    I Co z kawą?
    Mam kryzys. Nie smakuje mi
    Mam tak samo co pare miesiecy, nie zgadnie kulega co wtedy robie...
  • pije hierbate?
  • Ekspres.
    Przed świętami dostałem do dotychczas zamawianej kawy promocyjne opakowanie Etno Cafe Italian Roast, które przeleżało niechciane do lutego ale niesłusznie, bo jest zacna i godna polecenia.
  • christoph napisal(a):
    I Co z kawą?
    Mam kryzys. Nie smakuje mi
    A która?
  • Polecam zbożową.
  • noale to nie kawa
  • Mieszanka zbożowej i tradycyjnej?
  • Wbrew nazwie można ją pić o każdej porze dnia. Kilka kubków bez problemu można wypić.
  • rozczulił mnie "blend" i Jurnal ;-)
  • Wiem, wiem ale powiem że pierwsze wrażenie całkiem zaskakująco pozytywne w stosunku do wyobrażenia.
  • noale naprawdę!
    sprobuję, dziś była inka błonnik, wygrzebałem skamielinę równą węglu i jakoś wypiłem, zalali mi mlekiem, musże sprobować z wodą
  • Z wodą, brązowym cukrem i śmietanką pycha..
    Teraz jestem smakosz i pije ją pure100% :D
  • marniok napisal(a):
    Z .. brązowym cukrem...
    trzcinowym czy buraczanym?
    bo trzcinowy tak (kolor) ma i lekki posmak
    a buraczany to po prostu z dodatkiem karmelizowanego...

  • ze czcinowym....
  • christoph napisal(a):
    czarna
    No tak... wyszła nam rozmowa w stylu 'Jakim samochodem jeździsz? czerwonym' ;)
    Przede wszystkim kawa jednolita czy mieszanka? (milcząco zakładam, że piszemy o arabice, a nie o robuście)
    Po drugie z jakiego regionu?
    Po trzecie jaki gatunek?
    Po czwarte ... może na razie wystarczy ;)

  • Nie No żartowałem
    Żółta tchibo
  • Niemiecka kawa nie może być dobra, bo u Helmutów jest zły klimat.
  • No wuaśnie
    Tak jak kakao nie rośnie w Szwajcarii
  • christoph napisal(a):
    Nie No żartowałem
    Żółta tchibo
    ohyda! (serio)
  • Dobrze pali kawę polska firma Woseba.
    Ma sześć rodzai - i mieszanki i arabicę czystę.
  • Palona żółta w Markach i na wschodnie rynki nie na moje gardło
    I to od lat. Odpowiedz była testujaca ;-)

    Od lat małe palarnie albo z Izraela lub Libanu dawki homeopatyczne
  • christoph napisal(a):
    Nie No żartowałem
    Żółta tchibo
    https://swiezowypalana.pl/
    Proszę się zapoznawać i nie grymasić ;)
  • edytowano March 2018
    ms.wygnaniec napisal(a):
    https://swiezowypalana.pl/
    Proszę się zapoznawać i nie grymasić ;)
    faktycznie wypalamy kawy dopiero po Państwa zamówieniu.
    Uau! (Łał - dla nie purystów kawowych, eee, językowych)

    i dalej:
    Poziom kofeiny maleje w miarę zwiększania się stopnia wypalenia kawy- kawa palona na jasno to największy poziom kofeiny.
    Kawa na śniadanie; wypalona na jasno, kawa po obiedzie; wypalona na ciemno.

    jako jedyny sklep z kawą oferuje Państwu możliwość wyboru pomiędzy 3 rodzajami wypaleń dla każdej z oferowanych kaw

    Blonde Roast – lekki, łagodne palenie (jasne )
    kawa jest troszkę bardziej kwaskowata i posiada więcej nut cytrusowych.

    Medium Roast – gładkie, zrównoważone (średnie)
    Kawy wypalone na średnio zwykle nie mają już w sobie nawet lekkiego posmaku zboża,
    Nuty smakowe są bardziej zrównoważone

    Dark Roast – pełne, cięższe w smaku (ciemne)
    Kawa ma bardziej zunifikowany smak – zwykle posiada dość mocne akcenty ciemnej czekolady, kakao. W kawie pojawiają się nuty pikantne. Kawa ma niską zawartość kofeiny,
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.