pawel.adamski To ja potwierdzam zgłoszenie wysłane jako prywatna wiadomość do pani Anny...
Bóg zapłać! Napisz jeszcze do mnie słówko mailem, bo muszę mieć twój aktywny adres. * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
proszę o wyjaśnienie wszystkiego,nigdy nie należałem do żadnej grupy modlitewnej.... ( co,kiedy i jak ) z Bogiem...Ben...
proszę o wyjaśnienie wszystkiego,nigdy nie należałem do żadnej grupy modlitewnej.... ( co,kiedy i jak ) z Bogiem...Ben...
Rozumiem, że chcesz być Rycerzem Żywego Różańca Forum Frondy? Mamy doskonałe miejsce dla Ciebie. Od dziś rozważać będziesz Tajemnicę:
Róża trzecia; Patron - św. Maksymilian Maria Kolbe ; Promotor - ks. Marcin Socha; Zelator - Szylkrecik * Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - Ben
Świetny początek drogi wspólnej z nami :)
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Niech Twoim mieczem będzie Różaniec święty.
W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic. Każdy otrzymuje następną w kolejności do poprzedniej. Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na czterech naszych forumkach. Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic, otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00 do wątku z intencjami. W razie potrzeby zajrzyj po informacje na stronkę ŻRFF: www.zrff.pl Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do mnie na priv. Najpierw przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania": http://zrff.pl/?odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytan
W skrócie: Codziennie ofiarujemy Panu Bogu przez ręce Maryi (w naszych intencjach) 5 minut. Tyle trwa odmówienie 1 x Ojcze Nasz... 10 x Zdrowaś... 1 x Chwała Ojcu... podczas rozważania jednej Tajemnicy Różańcowej.
Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe? Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem, jest brakiem zasługi.
Możesz sam zredagować swoje intencje do zamieszczenia w Intencjach stałych ŻRFF.
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF. W marcu mamy już IX Rocznicę powstania ŻRFF. Jeśli przybędziesz na nasze spotkanie, zostaniesz osobiście, uroczyście pasowany na Rycerza. Jeśli nie dasz rady, zostaniesz i tak Rycerzem, przyjętym w łączności duchowej. Wierzących w Boga nie ogranicza materia :)
Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF +++
Dama Róży XII - Isia prosi o przydzielenie dziesiątki różańca dla jej wnuczki. Bierze na siebie odpowiedzialność za jej wywiązywanie się z przyrzeczenia. Tak jak ja mam z Boksikiem.
marniok napisal(a): Dama Róży XII - Isia prosi o przydzielenie dziesiątki różańca dla jej wnuczki. Bierze na siebie odpowiedzialność za jej wywiązywanie się z przyrzeczenia. Tak jak ja mam z Boksikiem.
Mail kontaktowy: maria.figura@interia.pl
Proszę. Na rebelce misiek szuka Płatka. Napisz mu to co tu w jego wątku. Ucieszy się.
Jestem w szpitalu i piszę z telefonu. Pomóż to załatwić. Czy chcesz ją do swej Róży? Nie mam przy sobie wykazu zbiorczego.
Aniu nie chodzę na R, konta nie mam. Moja Róża ma pełny skład. Można wspomóc inną, obojętnie czy na R czy tu. Przekaż miśkowi mail do Isi. Albo podaj mi jego maila. Dziękuję.
Dama Bieggoo jest w VIII Róży Żywego Różańca FF. Rozważa do I Niedzieli października tajemnicę: Dźwiganie krzyża na Kalwarię - Bieggoo
W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic. Każdy otrzymuje następną w kolejności do poprzedniej. Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na trzech naszych forumkach. Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic, otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00, do wątku z intencjami. W razie potrzeby zajrzyj po informacje na stronkę ŻRFF: www.zrff.pl Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do zelatorki lub do mnie na priv. Najpierw przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania": http://zrff.pl/?odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytan
W skrócie: Codziennie ofiarujemy Panu Bogu przez ręce Maryi (w naszych intencjach) ok. 5 minut. Tyle trwa odmówienie 1 x Ojcze Nasz... 10 x Zdrowaś... 1 x Chwała Ojcu... podczas rozważania jednej Tajemnicy Różańcowej.
Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe? Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem, jest brakiem zasługi. Możesz sama zredagować swoje intencje do zamieszczenia w Intencjach stałych ŻRFF.
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF.
Maria napisal(a): Mam vacat w XV Róży - Anna Wiśniewska odeszła do grupy parafialnej. Miło będzie powitać następcę. Zapraszam serdecznie.
Może jeszcze ktoś jest w stanie poświęcić 5 minut swojego wolnego czasu na codzienną modlitwę ? Tyle trwa rozważenie jednej Tajemnicy jedną dziesiątką różańca.
Wypisać można się bez problemu, a może akurat ktoś odkryje miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe? Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. Będąc w Róży ma zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważy tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem. Jest brakiem zasługi.
Przypomnę: - Rozważanie jednej dziesiątki różańca, to 5 minut modlitwy dziennie, w czasie i miejscu dla Ciebie dogodnym. - Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe? - Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. - Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko jedną Tajemnicę. - Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem, jest brakiem zasługi. - Możesz do nas dołączyć jeszcze dziś+
Jestem na pokładzie ŻRFF od dłuższego czasu. Obecnie mam w 12 Róży cząstkę 4 tajemnicy bolesnej Droga krzyżowa Pana Jezusa. Proszę o oficjalne przyjęcie.
Boksik napisal(a): Jestem na pokładzie ŻRFF od dłuższego czasu. Obecnie mam w 12 Róży cząstkę 4 tajemnicy bolesnej Droga krzyżowa Pana Jezusa. Proszę o oficjalne przyjęcie.
Nasz giermek zostaje uroczyście pasowany na Rycerza XII Róży ŻRFF!
Niech Twoim mieczem będzie różaniec święty. +
Proszę wypełnić pobrane ze strony zrff.pl kwestionariusze, zwłaszcza legitymację i wysłać je do Księdza Dyrektora. Zelator wytłumaczy szczegółowo :)
Kazimiera od wczoraj jest Damą IV Róży ŻRFF i rozważać będzie: III - TAJEMNICE BOLESNE * Biczowanie Jezusa - Kazimiera
W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic. Każdy otrzymuje w zasadzie następną w kolejności do poprzedniej. Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na trzech naszych forumkach. Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak + Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00, do wątku z intencjami. Zachęcamy do odwiedzania stronki ŻRFF: www.zrff.pl Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do mnie na priv. Najpierw przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania": http://zrff.pl/ Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca Forum Frondy. Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF +++
Od dziś rozważać będziesz: * Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - JulaK Niech Twoim mieczem będzie Różaniec święty.
W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic. Każdy otrzymuje następną w kolejności od poprzedniej. Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na trzech naszych forumkach. Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic, otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00 do wątku z intencjami. W razie potrzeby zajrzyj po informacje na stronkę ŻRFF: www.zrff.pl Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do zwej zelatorki albo do mnie na priv. Najpierw przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania": http://zrff.pl/?odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytan
W skrócie: Codziennie ofiarujemy Panu Bogu przez ręce Maryi (w naszych intencjach) 5 minut. Tyle trwa odmówienie 1 x Ojcze Nasz... 10 x Zdrowaś... 1 x Chwała Ojcu... podczas rozważania jednej Tajemnicy Różańcowej.
Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe? Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem, jest brakiem zasługi.
Możesz sam zredagować swoje intencje do zamieszczenia w Intencjach stałych ŻRFF i zamieścić je w tygodniowym wątku modlitewnym. Przeniesiemy je do stałych.
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF. W marcu mamy już X Rocznicę powstania ŻRFF. Jeśli przybędziesz na nasze spotkanie, zostaniesz uroczyście pasowany na Rycerza. Jeśli nie dasz rady, zostaniesz i tak Rycerzem, przyjętym w łączności duchowej. Wierzących w Boga nie ogranicza materia.
Zachęcam następne osoby. Może ktoś przejmie tajemnice Soroki?
Wypisać można się bez problemu, a może akurat ktoś odkryje miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe? Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. Będąc w Róży ma zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważy tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem. Jest brakiem zasługi. Jedna dziesiątka, to tylko 5 minut modlitwy dziennie, w czasie i miejscu dla siebie dogodnym. Tracimy czas w kolejkach, w autobusach, na spacerze, a właśnie wtedy możemy jednocześnie rozważyć swoją Tajemnicę.
Komentarz
Bierze na siebie odpowiedzialność za jej wywiązywanie się z przyrzeczenia.
Tak jak ja mam z Boksikiem.
Mail kontaktowy:
maria.figura@interia.pl
Na rebelce misiek szuka Płatka. Napisz mu to co tu w jego wątku. Ucieszy się.
Jestem w szpitalu i piszę z telefonu.
Pomóż to załatwić.
Czy chcesz ją do swej Róży? Nie mam przy sobie wykazu zbiorczego.
Moja Róża ma pełny skład. Można wspomóc inną, obojętnie czy na R czy tu. Przekaż miśkowi mail do Isi. Albo podaj mi jego maila.
Dziękuję.
Rozważa do I Niedzieli października tajemnicę:
Dźwiganie krzyża na Kalwarię - Bieggoo
W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic.
Każdy otrzymuje następną w kolejności do poprzedniej.
Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na trzech naszych forumkach.
Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic, otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00, do wątku z intencjami.
W razie potrzeby zajrzyj po informacje na stronkę ŻRFF:
www.zrff.pl
Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do zelatorki lub do mnie na priv.
Najpierw przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania":
http://zrff.pl/?odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytan
W skrócie:
Codziennie ofiarujemy Panu Bogu przez ręce Maryi (w naszych intencjach) ok. 5 minut.
Tyle trwa odmówienie
1 x Ojcze Nasz...
10 x Zdrowaś...
1 x Chwała Ojcu...
podczas rozważania jednej Tajemnicy Różańcowej.
Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe?
Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę.
Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem, jest brakiem zasługi.
Możesz sama zredagować swoje intencje do zamieszczenia w Intencjach stałych ŻRFF.
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF.
Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF
+++
Smutno mi się zrobiło.
+
+
Tyle trwa rozważenie jednej Tajemnicy jedną dziesiątką różańca.
Wypisać można się bez problemu, a może akurat ktoś odkryje miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe?
Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. Będąc w Róży ma zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważy tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem. Jest brakiem zasługi.
Zapraszam do wspólnej modlitwy z ŻRFF.
=D>
Poczekaj na @AnneE.
Zachęć koleżankę, żeby zarejestrowała się na naszym forum i wpisała w tym wątku.
- Rozważanie jednej dziesiątki różańca, to 5 minut modlitwy dziennie, w czasie i miejscu dla Ciebie dogodnym.
- Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe?
- Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę.
- Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko
jedną Tajemnicę.
- Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest
obciążone grzechem, jest brakiem zasługi.
- Możesz do nas dołączyć jeszcze dziś+
Bóg zapłać, Luksjo, za pomoc.
Zapraszamy Kazimierę do tego wątku.
Niechże już w tym wątku wpisze przynajmniej dwa słowa:
"Zgłaszam się".
Śmiało :)
Niech Twoim mieczem będzie różaniec święty.
+
Proszę wypełnić pobrane ze strony zrff.pl kwestionariusze, zwłaszcza legitymację i wysłać je do Księdza Dyrektora.
Zelator wytłumaczy szczegółowo :)
Bóg zapłać Damie Luksji za wszelką pomoc przy przyjęciu Kazimiery do naszego grona
+
III - TAJEMNICE BOLESNE
* Biczowanie Jezusa - Kazimiera
Każdy otrzymuje w zasadzie następną w kolejności do poprzedniej.
Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na trzech naszych forumkach.
Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00, do wątku z intencjami.
Zachęcamy do odwiedzania stronki ŻRFF:
www.zrff.pl
Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do mnie na priv.
http://zrff.pl/
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca Forum Frondy.
+++
Od dziś rozważać będziesz:
* Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - JulaK
Każdy otrzymuje następną w kolejności od poprzedniej.
Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic, otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00 do wątku z intencjami.
W razie potrzeby zajrzyj po informacje na stronkę ŻRFF:
www.zrff.pl
Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do zwej zelatorki albo do mnie na priv.
http://zrff.pl/?odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytan
W skrócie:
Codziennie ofiarujemy Panu Bogu przez ręce Maryi (w naszych intencjach) 5 minut.
Tyle trwa odmówienie
1 x Ojcze Nasz...
10 x Zdrowaś...
1 x Chwała Ojcu...
podczas rozważania jednej Tajemnicy Różańcowej.
Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe?
Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę.
Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem, jest brakiem zasługi.
Możesz sam zredagować swoje intencje do zamieszczenia w Intencjach stałych ŻRFF i zamieścić je w tygodniowym wątku modlitewnym. Przeniesiemy je do stałych.
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF. W marcu mamy już X Rocznicę powstania ŻRFF. Jeśli przybędziesz na nasze spotkanie, zostaniesz uroczyście pasowany na Rycerza. Jeśli nie dasz rady, zostaniesz i tak Rycerzem, przyjętym w łączności duchowej. Wierzących w Boga nie ogranicza materia.
+++
Klaniam się i witam na pokładzie ŻRFF.
Może ktoś przejmie tajemnice Soroki?
Wypisać można się bez problemu, a może akurat ktoś odkryje miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe?
Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. Będąc w Róży ma zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważy tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem. Jest brakiem zasługi.
Jedna dziesiątka, to tylko 5 minut modlitwy dziennie, w czasie i miejscu dla siebie dogodnym. Tracimy czas w kolejkach, w autobusach, na spacerze, a właśnie wtedy możemy jednocześnie rozważyć swoją Tajemnicę.
Wystarczy wpisać tutaj
"Zgłaszam się".
:)