Spargelnzeit

Był wątek o takim tytule, lecz nie pamiętam już na, którym forumku.

Wczoraj mielimy rocznicę ślubu i przygotowałem take coś:


image

Dorsz pod beszamelem.
Dorsza posolić i usmażyć.
Młode ziemniaczki ugotować.
Szparagi podgotować.
Beszamel zrobić.
Zmieszać wszystko razem i podać na stół.

Komentarz

  • Gratulacje!
    Która rocznica?
  • Straciłem już rachubę. Na pewno już bym wyszedł.
  • Jako absolutnie wierny miłośnik szparagów zielonych, pochwalam.
    Małzonkom życzę i winszuję i pozdrawiam.
    Niech Wam szparagi towarzyszą w dalszym zyciu ( zartobliwie )
    Niech Wam Pan Bóg błogosławi ( poważnie )
  • No więc też mi się zdaje, że zielone lepsze.
  • zielone!
  • trep napisal(a):
    Straciłem już rachubę. Na pewno już bym wyszedł.
    :D
  • zielone ok
    bardziej lubiane we Włoszech, cienkie
    u nasz idą i takie i takie, zależy, czy jest ktoś do obierania czyli jo
    kiedyś z pleśniowym serem i truskawkami, teraz prostota, brązowe masło i parmezan albo dżugalis ? z Litwy
    a jak coś zostanie, to rano z jajecznicą lub sadzonym
    aha, robię nieeekologicznie w alufolji i w piekarniku
  • Najgorsze to czekanie. Najlepiej ze trzy sezony od sadzenia do pierwszego zbioru.
  • Kolega uprawia szparagi???
    Szacun
    W mojej rodzinie dziadek kiedyś troche, ale szybko mu przeszło
  • W sumie warto. Uprawa jest łatwa. Niewielki areał zaspokaja własne potrzeby. Dodatkowo ćwiczyć się można w cnocie cierpliwości i planowania w dłuższej perspektywie.
  • Kurcze...musimy sie zainteresować.
  • białe z dobrego źródła bezkonkurencyjne.
  • ...ładne kieliszki, huta Zawiercie?
  • Dunno, kupywane w sklepie z kryształami.
  • Kiedyś byłem za wymyślaniem. Szparagi w panierce z sezamu.
    Kluski śląskie z patelni.
    Teraz zasada jedna - raz grzać
    No chyba że resztki
  • trep napisal(a):
    Dunno, kupywane w sklepie z kryształami.
    Guglnęłam co to za firma Dunno, bo o takej nie słyszałam.
    Żesz Ty... :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.